Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldsjälar visar Born

/
  • Besökare. Ett 20-tal intresserade hade letat sig till Galleri-Ett när Borndagarna invigdes i går. Arrangemanget föddes under studiecirkeln som Anita Drugge (tredje från vänster i bilden) höll under våren.
  • Eldsjäl. Mona Fängström är initiativtagaren bakom Borndagarna. ”Vi har så mycket fint här i Born att visa upp att vi tyckte att vi behövde en vecka med utställningar”, säger hon under invigningen.

På onsdagen inleddes Borndagarna i Hofors.

Hela fruntimmersveckan bjuder lokala konstnärer, guider och eldsjälar in till en djupdykning i Borns historia och natur.

Annons

Initiativtagare till Borndagarna är Mona Fängström, som tyckte att fler borde få ta del av all historia om Born som man fann under en studiecirkel i våras.

– Vi har fantastisk natur, här är så vackert med Hoån, Lillgösken och Skållberget. Och runt om i bygden finns massor av spännande historia, konstaterar hon medan hon visar runt bland Bornkonsten som finns att beskåda på Galleri-Ett.

Hofors arbetarekommuns nye ordförande och tillika nyblivna Bornbon, Viktor Rasjö, fick i går äran att inviga Borndagarna.

Under invigningen hade ett 20-tal intresserade letat sig till Galleri-Ett för att spana in konst och lyssna till föredraget ”Born – ett samhälle i förändring”.

Resten av veckan fortsätter förstås konstutställningen och varje dag återkommer föreläsningen som grundar sig i studiecirkeln som genomfördes i våras. Dessutom finns där en bilutställning vid Nostalgimacken. Det blir även grillkväll, underhållning med Pedro Ramirez och gammaldags lek med utklädnad för både barn och vuxna.

– Och vi har redan idéer för hur vi ska utveckla arrangemanget nästa år, säger Mona Fängström med ett leende.

blandat. Hela veckan pågår konstutställning med Bornkonstnärer i Galleri-Ett i Born. Dessutom bjuds besökarna på gårdsloppisar, guidade turer, musik, underhållning, grillkväll, bilutställningar och lekar för både stora och små.

Annons
Annons
Annons