På arbetarbladet.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Eldsjälar visar Born

+
Läs senare
/

På onsdagen inleddes Borndagarna i Hofors. Hela fruntimmersveckan bjuder lokala konstnärer, guider och eldsjälar in till en djupdykning i Borns historia och natur.

Initiativtagare till Borndagarna är Mona Fängström, som tyckte att fler borde få ta del av all historia om Born som man fann under en studiecirkel i våras.

– Vi har fantastisk natur, här är så vackert med Hoån, Lillgösken och Skållberget. Och runt om i bygden finns massor av spännande historia, konstaterar hon medan hon visar runt bland Bornkonsten som finns att beskåda på Galleri-Ett.

Hofors arbetarekommuns nye ordförande och tillika nyblivna Bornbon, Viktor Rasjö, fick i går äran att inviga Borndagarna.

Under invigningen hade ett 20-tal intresserade letat sig till Galleri-Ett för att spana in konst och lyssna till föredraget ”Born – ett samhälle i förändring”.

Resten av veckan fortsätter förstås konstutställningen och varje dag återkommer föreläsningen som grundar sig i studiecirkeln som genomfördes i våras. Dessutom finns där en bilutställning vid Nostalgimacken. Det blir även grillkväll, underhållning med Pedro Ramirez och gammaldags lek med utklädnad för både barn och vuxna.

– Och vi har redan idéer för hur vi ska utveckla arrangemanget nästa år, säger Mona Fängström med ett leende.

blandat. Hela veckan pågår konstutställning med Bornkonstnärer i Galleri-Ett i Born. Dessutom bjuds besökarna på gårdsloppisar, guidade turer, musik, underhållning, grillkväll, bilutställningar och lekar för både stora och små.

  • Borndagarna

    Pågår onsdag 18 juli-tisdag 24 juli.

    Innehåller föreläsningar, gårdsloppisar, guidade turer, musik, underhållning, grillkväll, bilutställningar och lekar för både stora och små.

    För fullständigt program se: www.galleri-ett.se.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons