Annons

En skatepark växer fram

/

Snart kan Hofors skejtare och bmx-åkare trixa utomhus. En bana som ska bli tillgänglig för alla växer nu fram intill den befintliga hallen på Stålringenområdet. Bakom projektet, som kostar närmare 150 000 kronor, står tre unga Hoforskillar.

Det är 20-åriga Gustaf Johansson tillsammans med 16-åriga Roger Herbertsson och 20-åriga Dennis Pussinen som tagit initiativ till utomhussatsningen.

– Sporten växer mer och mer och det behövs någonstans att vara även de tider när klubbens hall är stängd så att ungdomarna inte behöver cykla omkring i centrum, säger Gustaf.

Totalt handlar det om en drygt 500 kvadratmeter stor yta alldeles intill Hofors X-park som kommunen upplåtit för ändamålet.

En del av banan är redan asfalterad och färdigställd och här håller killarna just nu på att bygga ramper, räcken att åka på och boxar.

– Just nu har det väl inte varit bästa byggarvädret, men vi började i söndags och kämpar på, berättar Gustaf.

Målet är att skateparken ska vara klar redan i mitten av juli, då brist på personal gör att skate- och bmxföreningen tvingas hålla inomhushallen stängd under en månad.

Kostnaden för parken kommer att landa på omkring 150 000 kronor, där asfalteringen utgör den största delen. Pengarna kommer från Leader Gästrikebygden, kommunen och Hofors bmx och skate.

Eldsjälen Susanna Magnusson har hjälpt killarna att söka bidrag och hon är imponerad över deras engagemang.

– De är riktigt på hugget och jätteduktiga, säger hon.

Planer finns även på en dirtbana, en crossbana, i skogen ovanför Stålringen.

– Meningen är att vi ska få dit en grävare som kan ta bort lite rötter och stenar och sedan får medlemmarna vara med och bygga upp hoppen, berättar Susanna.

Annons
Annons
Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons