Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Företagare trakasseras”

/

En av Hofors ledande politiker, folkpartisten Bojan Petrovic, anklagar på Arbetarbladets webb kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer för att trakassera företagare.

– Olyckligt att en person i hans ställning far ut med grundlösa anklagelser mot enskilda tjänstemän på det här sättet, tycker kommunchefen Ulf Strömstedt.

Annons

När länsstyrelsen i början av året granskade Hofors miljö- och hälsoskyddsinspektörer fick de idel beröm av myndigheten för sitt arbete. ”Imponerande”, var länsstyrelsens omdöme.

Den åsikten delas inte av Folkpartiets Bojan Petrovic, som sitter både i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och barn- och ungdomsnämnden och är en av de ledande oppositionspolitikerna i Hofors.

I en kommentar till en artikel i Arbetarbladet tidigare i veckan om att handlaren ”Spar-Arne” Evertsson, partikamrat till Petrovic, känner sig orättvist behandlad eftersom hans ansökan om utökad verksamhet avslås, anklagar Bojan Petrovic miljö- och hälsoskyddsinspektörerna (”makten”) för att utöva ”press, förtryck och repression”.

Han har fått mothugg av andra som kommenterat att det är oseriöst av en aktiv politiker med insyn att sprida ”byskvaller”.

Även kommunchefen Ulf Strömstedt har reagerat på Bojan Petrovic ord.

Att vara miljö- och hälsoskyddsinspektör på liten ort är en tillräckligt utsatt position utan att man ska bli huggen i ryggen i media på det här sättet, tycker han.

– Det är olyckligt att en ledande politiker kritiserar tjänstemän som faktiskt bara gör sitt jobb och dessutom gör det bra, säger han.

Ulf Strömstedt påpekar att politiker visst får kritisera tjänstemän om det finns fog för det, men att Bojan Petrovics anklagelser saknar grund.

– Det ingår i miljö- och hälsoskyddsinspektörernas jobb att se till att lagens krav följs. Det är olyckligt att politiker inte förstår det. Man kan tycka att han borde veta mer när han sitter där han sitter, säger han.

När Arbetarbladet pratar med Bojan Petrovic håller han fast vid att det han skrivit är sant.

– Spar-Arne är bara ett exempel. Två Hoforsrestauranger är just nu till salu och Pizza Corner har överklagat till förvaltningsrätten. Folk orkar inte och anledningen till det är press och förtryck. Det är sorgligt, säger han.

– Jag har inget personligt emot tjänstemännen men något är väldigt fel i kommunen.

Annons
Annons
Annons