Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarlöner och kylslingor ger minus i kassan

Högre lärarlöner och problem med ishallens kylanläggning. Det är två orsaker till det förväntade minusresultatet för barn- och utbildningsnämndens i Hofors. 3,3 miljoner kronor beräknas nämnden gå back i år.

Annons

Arbetarbladet har tidigare redovisat att kostnaden för elever som redan i grundskolan väljer att läsa på annan ort är stor för kommunen. I höstas var det extra många barn som valde att flytta till olika friskolor i Gävle redan från årskurs sex samtidigt som Petreskolan inte hann ställa om för det minskade elevantalet direkt. 1,4 miljoner kronor förlorar kommunen per termin kostar de pendlande barnen Hofors.

Det nya läraravtalet som höjer lärarlönerna retroaktivt från första april kostar kommunen en miljon extra kronor som inte fanns med i budgeten för i år.

Därutöver har problem med kylslingorna i ishallen krävt renoveringsarbeten som ytterligare frestat på ekonomin för barn- och utbildningsnämnden, som också har hand om kommunens fritidsanläggningar.

Assistenter för barn i behov av extra stöd och dyrare avtal för skolskjutsar än beräknat är andra småposter som bidrar till den negativa avvikelsen mot budget.

Annons
Annons
Annons