Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olyckan utreds som arbetsplatsolycka

/

Den tragiska olyckan utreds nu som en arbetsplatsolycka.

– Det handlar om att höra de som fanns på plats för att få klarhet i händelseförloppet, säger Mikael Hedström, presstalesman på Gävleborgspolisen.

Annons

Filip Nordenberg somnade in redan i fredags, men när Arbetarbladet på lördag förmiddag kontaktade polisen kände de inte ens till dödsolyckan i Hoforshallen. En polisanmälan upprättades först ett drygt dygn efter händelsen.

– Det är inte alls ovanligt att det tar så lång tid, i det inledande skedet har det handlat om att rädda pojkens liv. Jag har också svårt att se att vi skulle vara i behov av någon teknisk bevisning från olycksplatsen, säger Mikael Hedström som därför menar att det inte har någon större betydelse att anmälan dröjde.

I helgen har händelsen legat under kriminaljouren, men på måndagen skickades ärendet vidare till miljöåklagare i Östersund eftersom det inträffade rubriceras som en arbetsplatsolycka.

– Det här kommer att genomlysas väldigt noga, vad som var badhusets ansvar, vad som var skolans ansvar. Det kan man se från tidigare fall, där elever omkommit under skoltid, är att man ser väldigt allvarligt på ansvarsbiten, säger Hedström.

Brottsrubriceringen blir automatiskt vållande till annans död, men det betyder inte att det finns någon misstänkt.

– Och skulle det visa sig att det finns en sjukdomsbild så läggs utredningen förmodligen ner, säger Mikael Hedström.

Skolan har själva varit i kontakt med Arbetsmiljöverket.

– Vi har haft en muntlig kontakt med dem och fått uppgift att vi ska avvakta innan vi gör en eventuell, skriftlig anmälan eftersom vi inte vet dödsorsaken än, säger rektorn Anders Bjerned.

Annons
Annons
Annons