Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peter visar upp sin pärla

/
  • BILFANTAST. Peter Wejbro ställer ut sin amerikanska Chevrolet Bel Air på bilutställningen i Hofors. Bilen som han köpte i Edsbyn, har han haft i snart ett år.
  • BEVARAD. Bakom den svenska bilskylten sitter den gamla skylten från USA kvar.

För nästan ett år sedan köpte Peter Wejbro från Hofors sin pärla, en amerikansk Chevrolet Bel Air.
Nu på lördag är han en av dem som deltar i bilutställningen i Hofors.

Annons

På lördag är det dags för bilutställning i Hagarparken, i Hofors. Det är den lokala föreningen Iron Cruisers som står som arrangör. Och under eftermiddagen kan man komma och lägga en röst på den bil som man tycker är häftigast.

Peter Wejbro, är en av medlemarna i föreningen, och äger en Chevrolet Bel Air från 1956. Han köpte sin bil i augusti förra året, och den består nästan bara av originaldelar. Den är röd och vit i lacken, har en v85-motor på cirka 4 liter, och fyra dörrar.

– Det är en fyradörrars hardtop, berättar han.

Bilen har tonade rutor, automatlåda, och en stor amerikansk ratt. Klädseln inuti är av galon och tyg, och är beige och svartmönstrad. Bilskylten från USA sitter fortfarande kvar, och döljer sig bakom den svenska skylten.

– Den är i bruksskick nu. Men det skulle vara roligt att plocka ned den i beståndsdelar och renovera den, säger Peter.

För någon vecka sedan var han i Västerås för att ställa ut sin Chevrolet. Nu ser han fram emot att få visa upp den amerikanska skönhet för Hoforsborna på lördag.

– Det är socialt och mycket gemenskap på utställningarna. Och samtidigt en chans att få träffa många ur föreningen, säger han.

BILUTSTÄLLNING. Peter laddar inför helgens bilutställning i Hagaparken. Det är den lokala föreningen Iron Cruisers i Hofors som står arrangerar. Och med 70 medlemmar i föreningen, fyller många bilar parken på lördag.

Annons
Annons
Annons