Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojke dog efter bad i Hoforshallen

/
  • Kyrkoherde Kent Johansson säger att människor i kyrkan kan uttrycka sin smärta. Att tända ett ljus för den avlidne pojken och hans familj är ett sätt.
  • Under lördagseftermiddag var badet i Hoforshallen öppet som vanligt. Den tragiska händelsen med pojken inträffade under skoltid på fredagen då eleverna hade simundervisning i hallen.
  • Under lördagseftermiddag var badet i Hoforshallen öppet som vanligt. Den tragiska händelsen med pojken inträffade under skoltid på fredagen då eleverna hade simundervisning i hallen.

En 11-årig pojke avled i samband med bad i Hoforshallen under fredagsmorgonen. Pojken fick snabbt hjälp på plats av både lärare och ambulanspersonal. Dödsorsaken är okänd.

Annons

Händelsen inträffade vid niotiden i samband med simundervisning. Pojken tog sig själv upp från bassängen. Han fick omedelbart hjälp av lärare.

– Ambulansen var på plats på några minuter. Föräldrarna följde med i ambulansen. Man gjorde först bedömningen att han bara behövde åka till hälsocentralen: Det fanns många lärare i hallen som också tog hand om de andra barnen, säger skolchef Agnetha Dahlqvist.

Pojken avled sedan på sjukhus.

– Vi hanterar det här som ett polisiärt dödsfall. Det är oklara omständigheter vi måste ta reda på vad som hänt, säger vakthavande befäl Paul Edenström.

Under lördagen var Hofors kyrka öppen för sörjande.

– Det är en fruktansvärd händelse som det inte går att finna ord för. Vi vill möta upp för att människor ska kunna uttrycka sin smärta. Man kan tända ett ljus utan att säga något. Vi tänker ha öppet så länge människor kommer, säger kyrkoherde Kenth Johansson, som berättar att det under morgonen varit ett 30-tal besökare.

På såväl Facebook som kyrkans hemsida beskriver barn och vuxna sin bestörtning över dödsfallet.

Pappan till pojken säger till Arbetarbladet att hans son inte hade några kända sjukdomar. Pojken ska obduceras. Pappan är noga med att säga att pojken snabbt fick hjälp.

Även Lillåskolan med 200 elever, där pojken gick, gör allt för att mildra sorgen. Skolan krisgrupp hade ett möte under lördagen. På måndagsmorgonen får lärare och elever stöd. Krisgruppen och elevhälsan finns till hands.

– Vi vet inte hur eleverna kommer att reagera, säger skolchef Agneta Dahlqvist.

Under intervjun har Dahlqvist gråten i halsen.

– Jag är jätteledsen och tänker på de anhöriga.

Annons
Annons
Annons