weather_widget
Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies och personuppgifter
Annons

Protester mot att Håkan måste sluta

+
Läs senare
/

Håkan Vikström, välkänd bland Hofors unga, tvingas sluta som ungdomsassistent i början av nästa år. Det väcker starka reaktioner. – En sådan människa kan man inte ta bort, han är för viktig för samhället, säger Linda Moberg som nu håller på att samla ihop en protestlista.

Håkan Vikström har under många år jobbat med att hjälpa ungdomar som av olika skäl hamnat snett. I sitt arbete på individ och familjeomsorgen träffar han både kriminella, missbrukare och barn till missbrukare.

– Att få förtroende av ungdomar är inte lätt, men det har Håkan verkligen lyckats med. Det beror på att han är så engagerad i allt och alla, han brinner verkligen för det här arbetet. En kärleksfullare person finns inte, säger Linda Moberg.

Hon jobbar själv på Frukostklubben som är kommunens mötesplats för unga socialbidragstagare.

I Håkan Wikströms arbete ingår att stödja problemungdomar och bland annat medverka vid rättegångar. Det finns sammanlagt fyra familjebehandlare i Hofors och eftersom han är den som varit kortast tid på kommunen tvingas han sluta när en tjänst ska dras in. I början av nästa år blir han därför omplacerad till en annan tjänst inom kommunen.

– Jag älskar mitt jobb, så det är skönt att höra att det finns de som vill ha mig kvar. Men kommunens ekonomi räcker tydligen inte till, säger han själv om situationen.

Arbetarbladet har sökt individ och familjeomsorgens chef, Maria Hellqvist, för en kommentar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons