Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skänken en het potatis i Hofors

/
  • debattämne. Debatten och centrumförnyelsen och flytt av skänken forstätter i Hofors kommunfullmäktige.

Låt Hoforsborna få folkomrösta om Skänken.

Det föreslog Bojan Petrovic (FP) på kommunfullmäktige i går.

Annons

Centrumförnyelsen och flytten av Skänken fortsätter att debatteras i kommunfullmäktige.

En livlig diskussion uppstod i går efter frågor av Bojan Petrovic om hänsyn kommer att tas dels till handlarnas synpunkter, dels till de boende vid Skänktorget vad gäller en skatepark där.

Marie-Louise Dangart (S) svarade att hänsyn tagits till flera av handlarnas önskemål, bland annat har tänkta planteringar flyttats för att förbättra tillgängligheter till entréer.

– Men alla kan inte få sin vilja igenom, så är det bara.

Hon betonade också att det egentligen aldrig varit fråga om en skatepark på Skänktorget.

– Det handlar en yta för lek och samvaro för alla åldrar, fortsatte hon och tillade att många ungdomar fått vara med och tycka till om centrumförnyelsen.

Bojan Petrovic replikerade med att om kommunen vill få unga att trivas i Hofors så kan den sluta spara på skolan.

– Hoforsborna vill inte att Skänken ska flyttas. Riv upp kommunstyrelsebeslutet och fråga dem så får ni se, fortsatte han sedan.

Han påpekade att Rotary erbjudit sig att gratis bygga en fin klocka att ställa på Bergsprängartorget i stället för Skänken. Men då reagerade Kent Olsson (FHT):

– Vi i Folkhemmet var de första som protesterade mot att flytta Skänken – av trafiksäkerhetsskäl. Man ska inte ställa saker mitt i gångfartsområden så att bilisterna tittar bara på dem och kör på gångtrafikanterna. Det gäller lika mycket klockor som Skänkar.

Pär Åslund (FHT) passade sedan på att efterlysa fler p-platser vid Rubinen och Centralgatan. Gunlög Nordström (MP) inflikade att hon också var emot en Skänken-flytt.

Ziita Eriksson (M) framförde dock att hon hört många positiva röster om centrumförnyelsen.

– Jag tror att huvudsaken är att Skänken kommer att synas även i framtiden. Och för handlarna måste det ju vara viktigt att centrum görs om så att folk faktiskt vill vistas där, sa hon.

Annons
Annons
Annons