Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar blev hotfulla

/
  • Under natten till tisdag tog sig tjuvar in på området till ett återvinningsföretag i Hofors. Ägaren till företaget misstänker att tjuvarna ville komma åt koppar inne på återvinningen. Det har även tidigare varit inbrottsförsök på återvinningen.

När tjuvarna togs på bar gärning hotade de ägaren till ett återvinn­ingsföretag i Hofors med kniv. Innan ­tjuvarna ­lämnade området ­försökte de även att köra på ägaren och en till person på platsen med bil.

– De kunde ha dödat oss, berättar den upprörda ägaren.

Annons

Det var under natten till tisdag som ägaren till återvinningsföretaget och en till person ertappade tjuvarna som hade klippt upp stängslet till åter- vinningscentralen. Tjuvarna blev hotfulla, och närmade sig ägaren med en kniv. När tjuvarna hoppade in i sin bil för att komma undan, körde de rakt mot ägaren och hans sällskap. Ingen blev dock skadad och tjuvarna försvann.
– Det enda vi kunde göra var att försöka skydda oss, berättar ägaren till återvinningscentralen, som kände sig skakig vid händelsen.

Det var när tjuvarna försökte att bryta sig in vid porten på baksidan till återvinningen, som larmet gick.

Även tidigare har man försökt att klippa upp stängslet. Och nu misstänker ägaren att de är samma personer, och att de ville komma åt koppar inne på återvinningen.

Först en halvtimme efter att tjuvarna hade lämnat området, var polisen på plats. Ägaren som hann ta registreringsnumret på bilen berättar att han känner sig förbannad över polisens insats.
– Det var bara här i fem minuter och letade. Det känns som att de inte lyssnar på mig trots jag har signalement på bilen, säger han.

Ägaren har under tisdagen kontaktat polisen flera gånger, men inte fått något gensvar.

Nu tänker han utöka övervakningen på området.

Annons
Annons
Annons