Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen ska skolgården få ett lyft

/
  • Nu får Annie Olsson (till vänster) och Clara Ersson, som går i sjuan på Perslundaskolan, lite större möjligheter att leka på skolgården på rasterna. I dag har de bara en ensam basketkorg på den asfalterade skolgården och boll måste de själva ta med hemifrån. I går beslutade skolpolitikerna i UKN att skjuta till pengar så att skolgården kan få ett efterlängtat ansiktslyft.

Skolpolitikerna skjuter nu till pengar för att rusta skolgården på Perslunda.

– Vi tycker att det här har dragits i långbänk, nu är det dags att något görs åt utemiljön, säger Anna Schönning (S), ordförande i utbildnings- och kulturnämnden.

Annons

Arbetarbladet har flera gånger berättat om elever och föräldrar som har tröttnat på att Perslundaelevernas utemiljö består av en asfalterad innergård med en ensam basketkorg.

Nu har också S- och C-ledamöterna i UKN tröttnat på missnöjet och skjuter till pengar för att fräscha upp skolgården.

– Vi beslutade i dag att förvaltningen tillsammans med rektor, elever, föräldrar och lärare ska föreslå kortsiktiga åtgärder för att förbättra utemiljön, till exempel genom att köpa in bollar, nät, mål och klubbor, säger Schönning och fortsätter,

– Rektor har sagt att det inte finns pengar i budgeten och därför har vi beslutat att uppfräschningen får belasta förvaltningens budget.

Schönning berättar att bänkar redan är beställda till innergården.

För föräldragruppen kommer beslutet som en glad överraskning.

– Vi hade ingen aning, det är först nu när du ringer som vi får veta. Det känns väldigt roligt – äntligen, säger föräldern Annika Fältström och fortsätter:

– Men jag tycker att det är synd att man ska behöva vända sig till tidningen och bli arg innan det händer något.

Annons
Annons
Annons