Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butik och möbler säljs på auktion

/

Möbelhandlaren Sven Grönberg i Jädraås lät möblerna stå kvar när han stängde butiken i mitten av 1980-talet. I helgen auktioneras allt ut – både hus, möbler och andra inventarier.

Annons

– Helt unikt, säger auktionsförrättaren Kjell Engman som aldrig varit med om något liknande under sin drygt 40-åriga bana i auktionsbranschen.

Det unika är inte minst att Sven Grönberg samlade på handgjorda möbler av högsta kvalitet, som stolar från möbeltillverkaren Krogenes i Norge.

– Av kostnadsskäl så tillverkas de inte längre, säger Kjell Engman.

Sven Grönberg avled i fjol. Han hade skrivit i testamentet att möblerna skulle auktioneras ut när han avlidit.

Under cirka 25 års tid hade allt stått kvar. Grönberg lät värmen stå på så att möblerna skulle bevaras i de obebodda husen.

– Det här är ett av våra större uppdrag, säger Kjell Engman som förutom auktionsjobbet också driver möbelhandel utanför Eksjö i Småland.

Sedan i början av veckan har han varit i Jädraås och plockat bland rariteterna. På lördag och söndag ska allt auktioneras ut.

Förutom allt som finns i den gamla möbelaffären så auktionerar man också ut lösöret i det intilliggande bostadshuset. Där finns också en verkstadsdel med bland annat bilar, snöskotrar, gräsklippare och en traktor.

– Vi kommer att var två auktionsförrättare som står på var sida om huset och ropar, säger Kjell Engman.

Annons
Annons
Annons