Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håller Centerpartiet på att föryngras?

/

Hallå där Lena Schenström, 47 år, nybliven ordförande för Centerpartiet i Ockelbo

Annons

– Jaa, det kan man nog säga. Eftersom Thorsten har valt att ta ett steg tillbaka blev jag tillfrågad om jag ville ta över som ordförande, då Marit Rempling ville satsa på arbetet som vice ordförande i kommunstyrelsen. Jag var tveksam, men sa ja eftersom jag tycker det är roligt att vi är fler "yngre" som engagerat oss i partiet. Det känns som ett väldigt spännande uppdrag.

Kommer väljarna märka av någon förnyelse av er politik?

– Vi driver samma politik som tidigare, men vi försöker hitta nya vägar för att nå ut. Vi har till exempel blåst liv i vår hemsida och så planerar vi regelbundna cafékvällar med olika aktuella teman.

Vilken är partiets viktigaste fråga i Ockelbo?

– Just nu är Lov – valfrihet inom hemtjänsten – en viktig fråga. Tyvärr så är ju inte Socialdemokraterna med på tåget utan de röstade nej i socialnämnden. Vi tycker att det är väldigt synd, men vi har inte gett upp, frågan ska ju avgöras i fullmäktige. Annars är det viktigt för oss att skapa goda förutsättningar för småföretagarna i Ockelbo, som är många och viktiga för kommunen.

Vem är då Lena Schenström?

– Privat jobbar jag inom landstinget som kvalitetssamordnare, men är i grunden arbetsterapeut. Jag bor utanför Ockelbo och gillar att påta i trädgården. Jag har varit engagerad inom politiken sedan valet 2006 men det är först under den här mandatperioden som jag tagit på mig uppdrag som ordinarie ledamot.

Annons
Annons
Annons