Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungligt sommarläger i Åbyggeby

/
  • lägergård. Här, på Åbyggeby Landsbygdscenter, ska det allra första Ockelbolägret hållas i augusti nästa år. Ockelbo kommun har avsatt 150 000 kronor för lägret som ska arbetas fram under vintern tillsammans med Daniel och Victoria.bröllopsgåvan. I augusti 2012 bjuder Ockelbo, tillsammans med Daniel och Victoria, in ungdomar från storstäderna till Åbyggeby Landsbygdscenter för ett läger bland djur och natur.

Ockelbolägret börjar ta form. I augusti 2012 bjuder Ockelbo, tillsammans med Daniel och Victoria, in ungdomar från storstäderna till Åbyggeby Landsbygdscenter för ett läger bland djur och natur.

Annons

Ockelbo kommuns bröllopsgåva till prins Daniel och kronprinsessan Victoria var att arrangera ett läger för ungdomar, samt varsina landskapsdräkter. Tanken var från början att lägret skulle gå av stapeln under 2011.

– Men då fick vi fullt upp med besöket, säger kommunens utvecklingschef Karin Strömberg, som nu ska sätta ihop en styrgrupp som har lite bråttom att komma igång med planeringen.

Kommunen har avsatt 150 000 kronor i budgeten för 2012 och redan har man bestämt att lägret ska hållas vid Åbyggeby Landsbygdscenter, strax innan skolstarten i augusti 2012.

– Vi vill visa det lilla extra av vårt fina Ockelbo. Framför allt den fina naturen med skog, vatten och djur, säger Karin Strömberg.

Lägret riktar sig mot ungdomar mellan tio och tolv år som kommer från svenska storstäders ytterområden. Hur barnen ska få ”ansöka” om att vara med på lägret är dock inte klart.

– Vi vet inte än, vi har diskuterat med fritidsgårdar och så, men än är inget klart. Och det är viktigt att vi har en dialog med Daniel och Victoria.

Annons

Mer läsning

Annons