Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbo spännande för ny bygg- och miljöchef

/
  • ”Ockelbo är kommun med en väldigt fin och vacker miljö, och det känns som om kommunen är på frammarsch”, säger nya bygg- och miljöchefen Charlotta Ryd efter ett par veckor i nya tjänsten.

39-åriga Charlotta Ryd är ny bygg- och miljöchef i Ockelbo kommun.

– Jag lockades av att Ockelbo känns som en spännande kommun på frammarsch, säger hon.

Annons

Sedan Mikael Elmersjö slutade som förvaltningschef i september förra året har kommunen letat efter en ny bygg- och miljöchef. Nu har tjänsten tillsatts av Charlotta Ryd som kommer från Länsstyrelsen Gävleborg där hon arbetade som chef för samhällsutvecklingsenheten. Tidigare har hon också arbetat med miljötillsyn och klimat och energifrågor på både länsstyrelsen och Sandvikens kommun.

– Det här blir ett sätt att knyta ihop säcken, jag får både jobba med miljö- och med byggfrågor och det känns spännande, säger Ryd.

– Och så är jag problemlösare och lockas av utmaningarna som jag vet finns i sådana här små förvaltningar som finns i en liten kommun som Ockelbo.

De första två veckorna har Charlotta Ryd ägnat åt att skaffa sig en överblick över organisationen och arbetat fram flerårsbudgeten som ska antas under hösten.

– Vi är väldigt glada över att ha rekryterat Charlotta. Hon har meriter både från bygg- och miljösidan och dessutom erfarenhet av att vara chef, säger Sune Lang, ordförande i bygg- och miljönämnden.

Annons
Annons
Annons