Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart hur branden startade

/
  • UTBRÄND. Polisen var i går på plats med två tekniker för att utreda hur branden i en lägenhet natten till söndagen i Ockelbo uppstod. Trebarnsfamiljen har fått hjälp med tillfälligt boende men sonen som skadades i branden vårdas fortfarande på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Polisens tekniska utredning av branden i trebarnsfamiljens bostad i Ockelbo fortsätter även i dag.

Ingen brandorsak har kunnat fastställas.

Pojken, som fick allvarliga skador i branden, vårdas fortfarande på Akademiska.

Annons

Det var strax före klockan ett, natten mot söndagen, som branden uppstod i en radhuslänga i Ockelbo. I lägenheten fanns en familj med två vuxna och tre barn, som alla fördes till Gävle sjukhus.

Ett av barnen, en son, fick allvarliga skador och fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där han fortfarande vårdades under måndagen. Under måndagskvällen fanns fortfarande inga uppgifter om pojkens tillstånd.

Ockelbogårdars vd, Pamela Warren, berättar att familjen fått hjälp med ett tillfälligt boende och att Ockelbogårdar i går började med grovstädning inför sanering och rivning.

Grannen, Kim Alfredsson, var den som tillsammans med en kompis larmade både brandkår och ambulans.

– Pappan i familjen knackade på hos mig och bad om hjälp så jag larmade först och sedan försökte jag släcka med en brandsläckare, säger Kim Alfredsson.

Inom loppet av några minuter var lägenheten dock totalt övertänd, trots att brandkåren var på plats på några minuter och snabbt kunde släcka branden.

– Visst var vi lite oroliga att branden skulle sprida sig till min lägenhet, men min lägenhet har klarat sig, bortsett från röklukten, säger Kim Alfredsson.

Två av polisens tekniker var på plats i lägenheten i Ockelbo hela dagen i går och startade en teknisk utredning av den utbrända lägenheten.

– Men vi måste fortsätta undersökningen under tisdagen. Lägenheten är utbränd och vi har inte kunnat se hur eller var branden började än, berättar brandutredaren Per Ringqvist vid polisen.

Det finns heller inga misstankar om att branden var anlagd.

Annons
Annons
Annons