Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De ska få området fritt från blottare

/
  • Insamling. Christell Sjöblom, Kristin Östblom och Alexandra Dansö har samlat in 400 namnunderskrifter för att få de två blottarna som bor i deras bostadsområde att flytta. ”Vi förstår att inte vi kan bestämma vilka som får bo var, men vi känner oss otrygga och vi måste göra något”, säger de upprört.

Två män har under ­våren och sommaren blottat sig för både barn och vuxna flertalet gånger.
Nu har tre mammor i samma område fått nog och samlat 400 namnunderskrifter för att männen ska få vård och flytta från området.
– Vi är oroliga för våra barn och känner oss otrygga, säger mammorna.

Annons

Så sent som i slutet av juni dömdes en 51-årig man från Sandviken till skyddstillsyn för sexuellt ofredande, sedan han vid flertalet tillfällen hade blottat sig och onanerat inför både barn och vuxna runt om i Sandviken.

I förre veckan fick polisen in flera anmälningar om ytterligare en man som ska ha blottat sig och onanerat inför grannar. De båda männen bor i samma bostadsområde i Sandviken och flera av grannarna är oroliga och upprörda över händelserna.

– Vi tänker framför allt på våra barn som rör sig här i området. Det känns inte tryggt att släppa ut dem för att leka, säger Kristin Östblom.

– Det känns otäckt för man vet aldrig vad blottning kan leda till, menar Christell Sjöblom.

Mammorna berättar att de tänker på Engla som dödades av Torsåkersbon Anders Eklund, som en gång började sin brottsliga bana som blottare.

Mammorna har nu samlat in 400 namnunderskrifter för att männen ska flytta från området.

– Om de får hjälp och vård så får de gärna bo kvar här, men nu händer ju inget, de bara fortsätter blotta sig, konstaterar Alexandra Dansö.

– Nåt måste vi ju göra, vi hör att det pratas om att boende här i området vill ta lagen i egna händer och få bort männen, säger Kristin Östblom.

Mammorna har också kontaktat Sandvikenhus och polisen.

– Vi kan bara beklaga och tycka att det är förfärligt att männen blottar sig, men det är en polisiär fråga. Sandvikenhus kan inte agera polis, säger Gösta Knutsson på Sandvikenhus och lovar att så fort bostadskonsulenten i området är tillbaka från semestern ska han träffa mammorna och diskutera problemet.

– Problemet med blottning är att straffvärdet är lågt och vi kan bara samla anmälningarna och utreda dem. Vi bevakar förstås hur många som kommer in gällande samma person och sedan är det upp till åklagaren att besluta om gärningsmännen bör frihetsberövas. Därför uppmanar vi att man alltid anmäler, och ta gärna en bild för att styrka upp brottet, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

Annons
Annons
Annons