Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma tar täten på lyskväll runt Storsjön

/
  • Förra årets lyskväll vid Storsjön blev en succé med många båtar ute på sjön. I morgon är det dags igen. Lyskväll hålls även längs med hela Gävlekusten och i Norduppland.

Förra årets lyskväll blev en succé med hundratals båtar i kortege efter Emma på Storsjön. På lördag hoppas arrangörerna på en upprepning. Men dessförinnan är det dags för kanottävlingen Storsjöpaddeln.

Annons

Det händer mycket vid Storsjön på lördag.

På dagen arrangerar Sandvikens segelsällskaps kanotsektion Storsjöpaddeln– den första kanottävlingen i Sandviken på 25 år.

Det är en motionstävling med två olika banlängder, fem och tio kilometer. Rutten går bland Storsjöns vackra sjöar öster om Sörtutt.

– Detta blir ett genrep inför tävlingen vi ska hålla nästa år när vi fyller 100 år och vi tror på deltagare från hela Sverige, säger styrelsemedlemmen Hans Skoog.

På kvällen är det dags att säga hej då till sommaren då festligheterna fortsätter med lyskväll.

Hus- och stugägare runt sjön kommer att tända eldar och marschaller längs strandkanterna och ute på Storsjön ska Emma, liksom i fjol, gå i spetsen för en båtprocession från Bångs till Forsbacka och tillbaka.

– Vi hoppas på en lika stor anslutning som i fjol då över 100 båtar med lanternor var ute på sjön, säger Anders Olsson, ordförande i motorbåtssektionen och ansvarig för lyskvällen.

När skymningen faller kommer ljus, lyktor och marschaller att tändas även längs hela Gävlekusten. Bra utkiksställe är Bönaviken efter klockan åtta på lördagskvällen.

Lyskväll firas även längs kusten i Norduppland. I Sikhjälma hålls ”Ett ljus i mörkret” med sång och musik.

Annons
Annons
Annons