På arbetarbladet.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Facebookgrupp stöder boende på ”Posten”

+
Läs senare
/

Facebookgruppen ”splittra inte grabbarna på Posten” fick på bara ett dygn över 1 000 medlemmar. – Det är jättekul att så många bryr sig och reagerar, säger en av initiativtagarna Alex Sörell.

Kommunens förslag om att lägga ned gruppboendet Posten, och splittra de sex utvecklingsstörda männen som växt ihop till en familj, har mött stark kritik. Inte bara från anhöriga och personal, utan även från andra Sandvikenbor som engagerat sig i fallet.

Lokalt kände rockmusikern Alex Sörell startade i onsdags en Facebookgrupp för att samla reaktionerna.

– Ett enkelt sätt att snabbt nå ut till många människor, säger han.

Redan på torsdagsförmiddagen sprängde gruppen 1 000-strecket för antalet medlemmar.

– Det är jättekul att så många bryr sig och visar vad de tycker. Förhoppningsvis bidrar det till att det i slutändan inte blir någon avveckling.

Genom farmor och mamma som båda arbetat på Posten har 24-årige Alex Sörell känt flera av männen på gruppboendet sedan han själv var ett litet barn.

– Jag har känt dem hela livet och vet att de här grabbarna har en för jäkla bra sammanhållning. Jag hoppas verkligen att de får fortsätta bo tillsammans.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons