Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsbacka från ovan

/
  • Forsbacka växte upp kring bruket och än i dag finns här flera verksamma industrier och företag vackert inbäddade i lummig grönska och med Gavleåns klara vatten som granne.
  • Det är här i hjärtat av Forsbacka som Storsjön till höger övergår i Gavleån till vänster. 1651 anlades järnbruket som blev början till brukssamhället. Nere i bild syns idrottsplatsen med både bandyplan och fotbollsplan och det gula klubbhuset mitt emellan.
  • Soptippen breder ut sig mitt i skogen. Gästrike Återvinnares anläggning i Forsbacka är imponerande stor och ser så här från luften väldigt organiserad ut.

Arbetarbladets fotograf Lars "Halvan" Halvarsson ser gärna på tillvaron ur ett fågelperspektiv. Idag har turen fallit på Forsbacka.

Annons

"Det blir väldigt förståeligt och greppbart när man ser samhällen från luften. Allt känns så organiserat", säger han.

Han följde med upp i ett flygplan och som högst var de uppe på cirka 1 000 meters höjd och som lägst bara 200 meter ovanför vattenytan under en vända över Storsjön.

Och väldigt fort går det. I cirka 170 kilometer i timmen susar flygplanet fram.

Nu visar vi vad Halvan såg genom kameralinsen. Ett antal gånger under sommaren publicerar Arbetarbladet hans fina flygbilder. I dag handlar det om Forsbacka.

Annons
Annons
Annons