Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis dagis i sex månader

/

Föräldrakooperativa förskolan Grodan i Järbo har inga planer på att stänga. Nu ska man värva fler barn genom att erbjuda ett avgiftsfritt första halvår.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i förra veckan har förskolorna i Järbo – till skillnad från i flera andra kommundelar – just nu ett överskott av platser.

Men några tankar på nedläggning har föräldrakooperativa Grodan inte. Tvärtom finns ett styrelsebeslut på att man ska satsa vidare.

– Vi ska fortsätta att vara ett alternativ till det kommunala. Just nu har vi få barn men vi ska kämpa för att finnas kvar, säger förskolechefen Mia-Lena Holmström.

För att locka fler familjer har man just nu en kampanj på sin hemsida där man erbjuder de sex första månaderna gratis för alla nya barn.

– Vi gjorde en liknande drive för några år sedan som blev väldigt framgångsrik, säger Mia-Lena Holmström.

Just nu har Grodan, som har tillstånd att bedriva förskoleverksamhet för 25 barn, har sex inskrivna barn. Ett sjunde är på gång.

– Vi har påverkats ganska mycket av Cibes flytt från orten. Tidigare hade vi barn vars båda föräldrar jobbade där men som inte bor kvar här längre, säger Mia-Lena Holmström.

Annons
Annons
Annons