På arbetarbladet.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Gymnasiechefen lämnar skolan

+
Läs senare
/

Gymnasiechefen Magnus Höijer har fått tjänstledigt för att prova på ett jobb hos PWC. – Det är inget dramatiskt med det. Efter 14 år inom Sandvikens kommun känns det som ett bra läge att göra någonting nytt, säger han.

Interna kandidaten Magnus Höijer föll på mållinjen när Sandvikens kommun nyligen anställde ny skolchef. Chefen för gymnasieskolan och vuxenutbildningen var en av fyra finalister när tjänsten skulle tillsättas. I väntan på beslutet utsågs han till tillförordnad förvaltningschef.

I slutändan blev det dock Inger Norman från Stockholms stad som fick jobbet med Magnus Höijer som ”god tvåa” enligt kommundirektören Ann- Katrin Sundelius kommentar till tillsättningen.

Nu har Magnus Höijer blivit erbjuden och tackat ja till ett jobb hos revisions- och konsultjätten PWC som rådgivare gentemot utbildningssektorn.

Sur för att du inte fick jobbet som skolchef?

– Nej, jag är inte sådan som blir sur. Jag tyckte helt enkelt att det kändes spännande att prova på någonting nytt när jag fick det här erbjudandet.

Magnus Höijer – tidigare lärare och rektor i Sandviken – har begärt och fått tjänstledigt som gymnasiechef. Före jul ska han ge besked om han vill komma tillbaka eller om han väljer att säga upp sig. Till dess ersätts han av en tillförordnad chef.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons