Annons

Han sparkas ur FP-styrelsen

/

Bråket inom Folkpartiet i Sandviken fortsätter. Dragan Perkovic har nu blivit avsatt som vice ordförande. Rolf Jägare har själv valt att lämna styrelsen för den splittrade partiorganisationen.

Det var vid ett möte i förra veckan som Folkpartiets styrelse tog beslut om att entlediga den icke närvarande Dragan Perkovic från uppdraget som vice ordförande. Han ersätts av partiveteranen Olov Göransson.

– Ja, det stämmer. Men i övrigt har jag inga kommentarer. Det här är en intern historia, säger ord- föranden Alf Olsson.

Dragan Perkovic, som varit den mest framträdande företrädaren för en falang folkpartister som sett sig själva som förnyare, säger att han saknar förtroende för de kvarvarande styrelseledamöterna. Han anser att de inte visat vilja att skapa grund för den försoning som medlemmarna efterlyste vid ett tidigare medlemsmöte om den interna krisen och att styrelsen därför i dag saknar legitimitet.

– Men jag behåller mina politiska uppdrag för FP och fortsätter företräda medlemmarna.

Dragan Perkocvic planerar nu att begära ett extrainsatt medlemsmöte med nyval av styrelse.

Sedan Rolf Jägare frivilligt har valt att lämna FP-styrelsen leds partiorganisationen av ordföranden Alf Olsson, oppositionsrådet Nils-Gunnar Kempe, Olov Göransson, Carmen Lundkvist och Per-Ola Grönberg.

Annons
Annons
Annons
Dela
  • +1 Intressant!
Annons
För att kunna se bubblare behöver du skapa ett konto.
Du får även tillgång till:
  • Spara artiklar i din personliga läslista.
  • Kommentera vårt innehåll.
  • Få lokala erbjudanden.
Skapa konto
Annons
Annons