Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jernvallen ska bli mer styrt av användarna

/
  • Ett brukarråd bildas på måndag för Jernvallenområdet. Tanken är att de cirka 20 föreningarna som finns inom området nu ska få mer inflytande.

Föreningarna inom Jernvallenområdet ska få mer inflytande över idrottsanläggningarna. Ett brukarråd bildas på måndag.

– Det avgörande är att alla drar åt samma håll, säger Fredrik Granting, vd för Göransson Arena AB.

Annons

Framtidsvisionen för Jernvallenområdet med Göransson Arena lanserades i somras som ett strategiskt mycket viktigt dokument inför kommande beslut och ställningstaganden i frågor som rör idrottsanläggningarna och stadsdelen.

Det 18-sidiga texthäftet – undertecknat av företrädare för näringslivet, kulturen, skolan och idrotten – innehöll dock få konkreta punkter.

– En vision ska inte heller vara så konkret hållen, utan ha en mer vägledande betydelse, säger kultur- och fritidschefen Bo Eriksson, operativt ansvarig för visionsarbetet med stöd av konsultföretaget Qualitysales International AB.

Det är nu upp till i första hand Göransson Arena AB och politikerna i kultur- och fritidsnämnden att tolka visionen och omsätta formuleringarna i handling.

En av få saker som tydligt kan utläsas ur dokumentet är att alla parter är överens om att samarbetet måste bli bättre både mellan de olika föreningarna inom området och mellan föreningarna och arenabolaget. Behovet av ett "Vallenråd" nämns med hög prioritet.

Ett brukarråd blir också det första påtagliga resultatet av visionsarbetet. Ett 20-tal föreningar är kallade till ett möte på måndag då brukarrådet ska bildas.

– Vi ska göra det vi kan för att leva upp till visionsrådets intentioner. I det här fallet handlar det om att förbättra kommunikationen åt båda hållen, säger Fredrik Granting.

* Är ni beredda att släppa ifrån er reell makt till föreningslivet?

– Föreningarna ska vara med och påverka, ja. Vissa beslut fattas av Göransson Arena AB och andra av kultur- och fritidsnämnden. Men det avgörande är att alla drar åt samma håll.

Annons
Annons
Annons