Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kultursossarna står inte bakom valet av Robert Sten

Annons

Föreningen ”kultursossen” tillbakavisar att man aktivt ska ha medverkat till att Torbjörn Rönnkvist blev bortröstad som Socialdemokraternas ordförandekandidat i äldreomsorgsnämnden. Enligt ordföranden Kjerstin Lundblad var det möjligen enskilda medlemmar som stödde Sten.

Äldreomsorgsnämndens nuvarande ordförande Torbjörn Rönnkvist var föreslagen för omval av Socialdemokraternas valberedning. Men vid en omröstning på partiets medlemsmöte i förra veckan röstade en knapp majoritet av medlemmarna i stället fram Robert Sten, i dag ordförande i Kommunals S-fackklubb.

Enligt uppgifter efteråt var det Kommunalklubben och ”kultursossen” som agerade för att få till ett byte.

– Men det är fel att dra in oss som förening i det här. Vi hade inte nominerat någon kandidat alls i äldreomsorgsnämnden. Och enskilda medlemmar kan inte agera i föreningens namn, säger Kjerstin Lundblad.

”Kultursossen” ville däremot i ett tidigare skede i processen ha Robert Sten som ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Men han valde själv att avstå från att kandidera till den posten mot den av valberedningen föreslagna Ulf Gillström.

Annons
Annons
Annons