Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mister bowlingen när Trebekohallen stängs

/
  • Åker ut. Här är några av pensionärerna som brukar träffas och bowla i Trebekohallen varje måndag, Från vänster Gull-Britt Storm, Gunvor Pettersson, Maj-Britt Larsson, Bengt Westby, Tora Söderholm och Edvin Jonsson.

Ett 20-tal pensionärer brukar träffas och bowla i Trebekohallen i Sandviken en gång i veckan. Men nu verkar det vara slut med det.

– Skandal, säger Bengt Westby och hans vänner om att de inte fick veta något förrän de läste artikeln i Arbetarbladet i tisdags.

Annons

De är aktiva i pensionärsorganisationen PRO i Storvik.

Tidigare åkte de till Hofors för att spela bowling. När Trebekohallen öppnades för tre år sedan passade de på att boka tider där i stället.

– Där finns fler banor och det är handikappvänligt, säger Bengt Westby.

De brukar boka sju–åtta av de tio banorna, spela och umgås.

– Det betyder mycket socialt och så får man lite motion, säger de.

I tisdags berättade Arbetarbladet att ägaren, fastighetsbolaget Trebeko, ska upplåta lokalerna till en ny hyresgäst. Det blir ingen bowling i fortsättningen eftersom det inte lönar sig, uppgav Åsa Lundström, Trebekos ägare och styrelseordförande.

– Vi hade bokat inför hösten, säger Edvin Jonsson.

Nu väljer de bowlande Storvikspensionärerna antagligen att åka till Hofors hall i stället.

– Om vi får plats, säger Bengt Westby och hans vänner som också konstaterar att många andra, inte minst ungdomar, drabbas.

Åsa Lundström, Trebeko, vill inte uttala sig och hänvisar till meddelande som skickas ut när uppgörelsen med den nya hyresgästen är klar inom kort.

Sandvikens kommun har inte gett stöd eller på annat sätt engagerat sig i Trebekohallens verksamhet. Team Trebekos damlag kommer att spela i Jernvallens bowlinghall i fortsättningen.

Annons
Annons
Annons