Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ger sig lärarna ut på geocaching

/
  • Björksätraläraren Veronica Östman instruerar lärarna Robert Rossini och Katarina Tåqvist Sjöberg i hur de använder gps:erna när lärare på Sandvikens grundskolor i går fick gå på prova-på-lektioner i allt från geocaching till twitter och användning av iPads.

Att leta efter gömda skatter i skogen kan ingå i Sandvikenelevernas skoldag när höstterminen drar igång nästa vecka.
I går kickade 77 lärare från sex skolor i Sandviken igång terminen med utbildning i Twitter, iPads och geocaching.

Annons

Hela den här veckan ska 500 lärare på Sandvikens grundskolor utbildas i hur de på bästa vis kan använda datorer i undervisningen.

I går gav Björksätra-läraren Veronica Östman snabblektioner i geocaching – ett verktyg som snabbt blivit populärt i undervisningen på Björk-sätraskolan.

Geocaching går ut på att eleverna tilldelas koordinater som de letar upp i skog och mark i närheten av skolan. Vid koordinaterna finns olika skoluppgifter och på så vis kan en vanlig mattelektion förvandlas till en spännande skattjakt.

– Eleverna tycker att det är hur roligt som helst. Och man kan göra det här i vilket ämne som helst. I matte kan barnen samla tal och siffror, i geografi och biologi kan man skapa uppgifter i naturen, säger Veronica Östman.

Robert Rossini och Katarina Tåqvist Sjöberg, till vardags lärare på Smassens heldagsskola, tog geocachingen på allvar och hann med att hitta tre av kontrollerna, också kallade ”cachar”.

– Det här känns som ett jättebra sätt att kombinera flera ämnen och göra undervisningen lite mer spännande, säger Katarina Tåqvist Sjöberg.

– Skitroligt, ett bra sätt att få barnen att bekanta sig med naturen och olika miljöer också, tyckte Håkan Dalsäng från Sätraskolan.

Annons
Annons
Annons