På arbetarbladet.se sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta.
⇒ Om cookies och personuppgifter
Annons

Ny chans uppleva tonsatt Bergspredikan

+
Läs senare
/

Förra året var det många som fick vända i dörren.I helgen får de och alla andra en ny chans att uppleva 150 körsångare och Sandvikens symfoniorkester fram­föra Anders Skoghs specialskrivna tonsättning av Bergspredikan i Sandvikens kyrka.

Drömmen som Sandvikens församling haft att erbjuda en ny möjlighet att uppleva Bergspredikan blir verklighet i samband med 150-årsjubileet. I helgen ges två föreställningar där alla från originaluppsättningen i mars i fjol är med.

Det är en stor uppsättning med 150 körsångare som övat in Anders Skoghs musik och Bergspredikans ord. Sandvikens symfoniorkester medverkar under ledning av dirigenten Johan Larsson och recitatör är prosten Gunnar Westberg.

Bergspredikan är Jesus första tal och det tonsatta verket framförs i Sandvikens kyrka framför altartavlan som är en oljemålning av konstnären Gunnar Torhamn som föreställer just Bergspredikan.

– Dessutom hade arkitekten Lars Israel Wahlman Bergspredikan som inspiration när han ritade Sandvikens kyrka så det kan inte bli mer passande, säger Madelene Perpåls, projektledare och informatör i Sandvikens församling.

På söndagen får församlingen även besök av Uppsala stifts biskop Ragnar Persenius.

Annons
Annons
Annons
Dela
Annons