Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påstådda varghatare hängs ut

Åtta personer från Gästrikland hängs ut med namn och bild som varghatare på en hemsida.

– Det känns inte roligt alls, säger en av de utpekade varghatarna som bor i Sandvikens kommun.

Han har nu anmält hemsidan till Datainspektion och till polisen.

Annons

På hemsidan pekas fem jägare från Gästrikland ut med namn, bild och fullständiga adressuppgifter. Ytterligare tre personer från Gästrikland hängs ut som varghatare, också de med namn, bild och fullständiga adressuppgifter.

– Jag känner mig arg och ledsen och det känns inte alls roligt att hängas ut så här, säger en av de utpekade jägarna från Sandvikens kommun till Arbetarbladet.

– Dessutom är jag inte jägare och har inga vapen. Jag har bara engagerat mig i debatten kring rovdjur, utan att för den sakens skull hata varken varg eller andra rovdjur, säger mannen.

Hemsidan uppmanar människor att förstöra löshundsjakten genom att koppla lösspringande jakthundar vid träd, avlägsna hundens sändare eller slänga in hunden i bilen och släppa den fem mil bort.

Dessutom pekas flera jägare ut som fula, dumma och att de ser ut som fullfjädrade pedofiler. Folk uppmanas också att bära tändare och fogsvans i närheten av jägarnas bostäder

– Det uppfattar jag absolut som ett hot och det känns otäckt både för mig och för min familj, säger mannen som hoppas att hans anmälan som behandlas av Datainspektionen ska resultera i att grundarna tar bort de utpekades namn och adressuppgifter.

Annons
Annons
Annons