Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenhus vill bygga vid sjön

/
  • Här i Säljan överväger Sandvikenhus att uppföra ett radhusområde med närmare 50 hyresrätter. Det aktuella markområdet ligger väster om BJ:s exploateringsområde som syns på flygbilden.

Sandvikenhus planerar att bygga både lågt och sjönära och högt och centralt.

Ett radhusprojekt vid Storsjön med närmare 50 hyresrätter presenteras för styrelsen i nästa vecka.

Dessutom kan det bli två åttavåningshus med totalt cirka 80 lägenheter i centrum.

Annons

Det tidigare stora överskottet av lägenheter i Sandviken håller nu på att utvecklas till bostadsbrist. Detta efter en period med stabil inflyttning i kombination med att oattraktiva hyreshus rivits i Björksätra och Norrsätra.

Just nu finns det i praktiken bara 76 lägenheter lediga. De flesta av dem ligger ute på erbjudanden till intresserade köanden.

– Målet är att vi ska ha 97 procents uthyrningsgrad. I dag ligger vi på 98,1 procent, säger vd:n Patrick Skoglund.

Det kommunägda bostadsföretaget börjar därför intensifiera planerna på nysatsningar både i centrum och vid Storsjön.

– Vi har fått tydliga signaler om det är centrat eller sjönära folk i första hand vill bo.

Bygget av ett 16-våningshus vid Kanalen mellan Stadsparken och centrum blir inte av. Det är nu definitivt klart. Bygg- och miljöförvaltningen trodde inte på idén och nu backar Sandvikenhus.

Företaget har lämnat in en ansökan om att i stället få ändrad byggrätt för att kunna uppföra två åttavåningshus i samma område. Ett projekt som kan ge cirka 80 nya lägenheter.

– Vi har haft en omfattande och konstruktiv dialog med bygg- och miljöförvaltningen som resulterat i det här förslaget, säger Patrick Skoglund

Samtidigt planerar Sandvikenhus också för att bygga radhus vid Storsjön i Säljan på en plats som ligger strax väster om BJ:s exploateringsområde. Där är det tänkt att det ska bli närmare 50 hyresrätter.

– Vi fick ett uppdrag av styrelsen i somras att titta närmare på hur en sådan satsning skulle kunna förverkligas. På styrelsemötet i nästa vecka blir det en avrapportering.

Annons
Annons
Annons