Annons
Annons
Annons

Sandvikenhus vill bygga vid sjön

Sandvikenhus planerar att bygga både lågt och sjönära och högt och centralt. Ett radhusprojekt vid Storsjön med närmare 50 hyresrätter presenteras för styrelsen i nästa vecka. Dessutom kan det bli två åttavåningshus med totalt cirka 80 lägenheter i centrum.

Det tidigare stora överskottet av lägenheter i Sandviken håller nu på att utvecklas till bostadsbrist. Detta efter en period med stabil inflyttning i kombination med att oattraktiva hyreshus rivits i Björksätra och Norrsätra.

Just nu finns det i praktiken bara 76 lägenheter lediga. De flesta av dem ligger ute på erbjudanden till intresserade köanden.

– Målet är att vi ska ha 97 procents uthyrningsgrad. I dag ligger vi på 98,1 procent, säger vd:n Patrick Skoglund.

Det kommunägda bostadsföretaget börjar därför intensifiera planerna på nysatsningar både i centrum och vid Storsjön.

– Vi har fått tydliga signaler om det är centrat eller sjönära folk i första hand vill bo.

Bygget av ett 16-våningshus vid Kanalen mellan Stadsparken och centrum blir inte av. Det är nu definitivt klart. Bygg- och miljöförvaltningen trodde inte på idén och nu backar Sandvikenhus.

Företaget har lämnat in en ansökan om att i stället få ändrad byggrätt för att kunna uppföra två åttavåningshus i samma område. Ett projekt som kan ge cirka 80 nya lägenheter.

– Vi har haft en omfattande och konstruktiv dialog med bygg- och miljöförvaltningen som resulterat i det här förslaget, säger Patrick Skoglund

Samtidigt planerar Sandvikenhus också för att bygga radhus vid Storsjön i Säljan på en plats som ligger strax väster om BJ:s exploateringsområde. Där är det tänkt att det ska bli närmare 50 hyresrätter.

– Vi fick ett uppdrag av styrelsen i somras att titta närmare på hur en sådan satsning skulle kunna förverkligas. På styrelsemötet i nästa vecka blir det en avrapportering.

Annons
Annons
Annons
 • Uthyrning

  Lediga lägenheter: 156 lägenheter

  Därav ej uthyrningsbara: 80 lägenheter

  I praktiken uthyrningsbara: 76 lägenheter

  Andel ledigt av totalt beståndet: 1,9 procent

  Mål för uthyrningen: 97 procent

Dela
 • +1 Intressant!
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons