Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola kan bli hotell vid Göransson Arena

/
  • Gamla Olsbackaskolan kan bli idrottshotell när kulturskolans elever och lärare flyttar ut efter årsskiftet. Men just nu avvaktar kommunen besked om eventuell byggnadsminnesförklaring.

Olsbackaskolan blev kulturskola som nu kan vara på väg att bli hotell. Huvudinriktningen blir i så fall att ta emot idrottsgrupper som tävlar eller tränar på Jernvallen.

– Det finns en företagare som är intresserad, säger tekniska chefen Erika Ågren.

Annons

Kulturskolan flyttade för 31 år sedan in i nedlagda Olsbackaskolan mitt emot Jernvallen som en provisorisk lösning i avvaktan på någonting bättre och mer permanent men blev sedan kvar där.

Först 2013 kan kulturskolan flytta vidare. Efter årsskiftet står de nya lokalerna färdiga i det som ska bli ett samlat kulturcentrum i kvarteret med Folkets Hus och gamla Hammargymnasiet.

Gamla Olsbackaskolan kan då komma att förvandlas till ett hotell enligt just nu högaktuella planer hos kommunen.

– Det finns en företagare som är intresserad av att behålla stenbyggnaden som hotell med moduler runt omkring. Det harmonierar väl med visionen för Jernvallenområdet och Göransson Arena, konstaterar Erika Ågren, kommunens tekniska chef.

Behovet av ett sporthotell med prisvärda rum i direkt anslutning till idrottsanläggningarna fördes fram av den grupp med föreningsrepresentanter, företagare och kommunföreträdare som i juni presenterade en framtidsstrategi för området.

Nu finns det alltså en entreprenör som tagit fasta på idén och vill förverkliga den. Enligt vad Arbetarbladet erfar är det en känd företagare med mångårig erfarenhet inom branschen som visat intresse.

Tekniska kontoret har begärt en värdering av fastigheten som en förberedelse inför kommande förhandlingar om priset.

– Vi har också börjat titta på vad den nuvarande detaljplanen medger och om det måste fram en ny plan, berättar Erika Ågren.

Innan något beslut om försäljning kan tas måste dock kommunen avvakta besked från länsstyrelsen i frågan om eventuell byggnadsminnesförklaring. En sådan begäran än nämligen inlämnad hos länsstyrelsen av några personer som bor i området.

Annons
Annons
Annons