Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarskola gav resultat

/
  • en väg in i gymnasiet. För 22 elever från nian blev sommarskolan en väg in till gymnasiet. Men inför nästa år måste det bli en bättre överlämning, visar utvärderingen.

Försöket med sommarskola blev lyckat.

22 elever klarade behörigheten till gymnasiet i sista stund. Men informationen och rutinerna för överlämningen måste bli bättre inför nästa år. Det visar en utvärdering som gjorts.

Annons

34 elever som gått ut nian utan att få gymnasiebehörighet tog chansen att plugga extra under sommarlovet i ett sista försök att kvalificera sig för något av de nationella programmen.

22 av eleverna lyckades läsa upp betygen som de saknade vid sin examen i juni. I svenska och SO-blocket var utdelningen hundraprocentig. I matematik och engelska gick det sämre. Där var det bara en tredjedel av eleverna som skaffade sig godkända betyg.

I sommarskolan deltog också 39 elever från grundskolans åttonde årskurs och elva elever från gymnasiets introduktionsprogram som ville passa på att läsa ifatt under sommarlovet. För deras del visar det sig under det kommande läsåret om arbetet gav önskat resultat.

Kunskapsförvaltningens utvärdering visar att det finns brister som måste rättas till om det blir en fortsättning. Skolor och elever måste få information tidigare om att den här möjligheten finns och om vilka sommarskolan är till för. Det måste också bli en bättre och tydligare överlämning från ordinarie högstadieskolor till sommarskolan, visar utvärderingen.

Annons
Annons
Annons