Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stänger sporthallen i Norrsätra

/
  • ”Ladan” i Norrsätra stängs som sporthall från och med i höst. Kultur- och fritidsförvaltningen har beslutat att gå ur hallen. Föreningarna kan därmed inte längre boka tider där.

Sandviken får en sporthall mindre i höst när ”Ladan” i Norrsätra inte längre är bokningsbar. Det innebär att det nu blir ännu hårdare konkurrens om tränings­tider för ungdomsidrotten.

Annons

Kultur- och fritidsförvaltningen har tidigare hyrt ut sporthallen i Norrsätra till föreningarna med kraftig hyressubvention. Men från och med i höst finns inte ”Ladan” längre med i bokningssystemet.

– Alla förvaltningar har fått direktiv om att se över användningen av lokaler. De som hyrt i Norrsätra hänvisas nu till lediga tider i Bessmerhallen eller Hammarhallen, säger kultur- och fritidschefen Bo Eriksson.

Enligt en utredning som gjorts inom förvaltningen har nyttjandegraden bara varit 16 procent på årsbasis. Något som inte anses motivera kostnaden på 450 000 kronor per år med en kommunal subvention på 532 kronor per använd timme.

En förening som reagerat över stängningen är Sandvikens IF, som har vinterträningar för yngre ungdomar i Norrsätra. I en skrivelse till kommunen begär ordföranden Peter Svensson att en av de kvarvarande inomhushallarna nu avsätts enbart för fotbollens behov.

Från SIF:s sida är man också oroliga inför nedläggningen av föreningshuset i Björksätra. Föreningen har tio lag med 250–300 ungdomar som tränar och spelar i Björksätra. När föreningshuset rivs blir SIF utan omklädningsrum och förråd i anslutning till fotbollsplanerna. Något som omöjliggör träning.

”Det får förödande konsekvenser för vår förening”, skriver ordföranden Peter Svensson.

Annons
Annons
Annons