Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon blir ny kulturchef i Gävle kommun: "Ska bli mycket spännande"

Gävle kommun har fått klart med en ny chef för kulturavdelningen inom Kultur & fritid. Sofia Nohrstedt tillträder på tjänsten 1 juni 2018.

Annons

Sofia Nohrstedt, kultur- och fritidschef i Tierps kommun, blir ny kulturchef i Gävle kommun. Hon har en lång erfarenhet från olika roller och organisationer inom kulturområdet, bland annat som dansare och koreograf inom det fria kulturlivet, som regional konsulent inom dansområdet och som chef i kommunal kultur- och fritidsverksamhet.

– Vi är mycket glada att rekrytera Sofia till Gävle. Rollen som chef för kulturavdelningen kräver förståelse för kulturlivet i bred bemärkelse, bland annat kulturskola, fritidsgårdar, kulturstöd och konst. Sofia har arbetat med alla delar och har dessutom en gedigen chefserfarenhet, säger Kajsa Ravin, förvaltningschef inom Kultur & fritid i Gävle kommun.

- Det ska bli mycket spännande att få arbeta med att utveckla kulturlivet i Gävle, en kommun som växer och tänker stort kring framtiden, säger Sofia Nohrstedt, som bor i Gävle, om sin nya tjänst.

Sofia Nohrstedt blir ny chef för kulturavdelningen inom Kultur & fritid i Gävle kommun. Bild: Olle Nohrstedt

Annons
Annons