Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga idrottsplatser ska läggas ner

Annons

Vi vill vara tydliga. Idrottsanläggningarna i Forsbacka och Hedesunda kommer inte att läggas ner. När vi i Kultur och fritidsnämnden behandlade mål och ramar fanns ett tjänstemannaförslag till nedläggning av Mariehov IP i Forsbacka och Hedesunda IP. Detta sade vi inom Kultur och fritidsnämnden nej till.

Det uppdrag förvaltningen fick av nämnden var att inledda diskussioner med Forsbacka IK och Hedesunda IF om föreningsdrift av idrottsplatserna. Efter att nämnden behandlade detta har majoriteten förslagit att budgeten för idrottsavdelningen utökas med 3 mkr.

Samtidigt råder det ”hela havet stormar” på oppositionssidan. I Arbetarbladet den 3 juni skriver delar av oppositionen i Kultur och fridsnämnden på debattsidan att de vill lägga ner Konstcentrum och flytta dessa pengar till idrotten och symfoniorkestern.

För några dagar sedan kunde man dessutom läsa att i oppositionens förslag till budget för 2013 föreslås nedläggning av Konstcentrum.
Man säger att man sparar 2 miljoner kronor och detta skall överföras till idrotten och Symfoniorkestern. Samtidigt ger de Kultur och fritidsnämnden 7 miljoner mindre, än vad vi i majoriteten gör i vår budget för 2013. Frågan vi ställer till den samlade oppositionen är:
hur skall dessa ytterligare 5 miljoner sparas in? Vad tänker oppositionen lägga ner mer än Konstcentrum för att spara in dessa 5 miljoner?

Så länge S, V och MP har majoritet i Gävle kommer inte idrottsplatserna i Forsbacka och Hedesunda att läggas ner. Inte heller Konstcentrum eller Symfoniorkestern.


Lars-Göran Ståhl (S)

Ylva Bandmann (Mp)

P-O Flodberg (V)

Annons
Annons
Annons