Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan vara höstens bästa fightingspel

/

Annons

Det är dags för ännu en upplaga av den legendariska King of the Iron Fist-turneringen och då spetsar naturligtvis alla ”Tekken”-fans öronen. Och den här gången är det knappast en blygsam skara fighters som äntrar ringen utan över 50 stycken från seriens historia.

Och som titeln antyder ligger fokus på Tag team – alltså lagfighter med två mot två spelare där du själv kan välja din drömduo. Du kan även spela med en figur, men vi gillar dynamiken som uppstår då du väljer två vitt skilda slagskämpar.

Presentationen är naturligtvis kristallklar och mycket tjusig. Karaktärerna gnistrar ikapp med (de ofta ganska knäppa) miljöerna. Och om du tycker att 50 spelare låter mastigt så är det bara början, eftersom du kan skräddarsy dina kämpar ner till detaljnivå.

Fightingen känns lika solid som alltid och följer de klassiska knappkombinationerna med två slag- och två sparkknappar. Den är lätt att komma in i, men svår att bemästra – precis som det ska vara.

Och den här gången får vi en riktigt genomarbetad slagsmålsskola på köpet där du tränar in rörelser från grunden, genomgår olika test innan det naturligtvis är dags att visa vad du kan i en bossfight. Funktionen är faktiskt helt briljant, eftersom inlärningen sker genom spelande i stället för att nöta in knappkombinationer i en virtuell dojo.

Det ska sägas att jag alltid föredragit SEGA:s mer jordnära ”Virtua Fighter”-serie i genren, men ”Tekken Tag Tournament 2” är ruggigt bra och jag överväger nästan att dela ut full pott. Hör man till den andra grenen, som i stället föredrar ”Tekken”, så är det här antagligen en solklar femma, med tanke på spelets ”extra allt”-tänk. Vågar vi kora höstens segrare bland fightingspelen redan nu?

Jens Höglin

Annons
Annons
Annons