Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alakoski borde höras högre

/

Vi listar sånt och såna som utmärker sig och gjort sig förtjänta i veckan. Aktuellt beröm – fredagar på kultursidan!

Annons

(ny) Susanna Alakoski
Rapporterar om ett bistrare och otryggare samhällsklimat med skriande klassklyftor, i sin nya bok ”Oktober i Fattigsverige”. Alakoski ser de hemlösa bli fler och vintern komma. Hon borde höras högre. Varför hörs hon inte högre?


(ny) Berndt Wennström
Stockholmskonstnär som finner sina motiv i stadsmiljöerna: det är människor i samtal i gathörnen, skyltfönster där butikskedjorna inte skriker, cyklister, flanörer. Det är far from Köpismarknader och bilsamhälle. Det är staden som bäst. Wennströms bilder (grafiska blad) ställs ut i Gävle just nu. Det känns som en tanke. Kongenialt. Kanske till och med avsiktligt? Köphenen som skriker efter biltrafik inpå trottoarerna borde ta sig en titt.


(5) Centrumavstängning
Bra grej.

(ny) Bernt Nybergs ekonomigård
Djärv brutalarkitektur på Skogskyrkogården i Gävle. Svenska kyrkan har låtit den unika byggnaden förfalla. Nu går man ut och ropar fallfärdig och oanvändbar och antyder inte särskilt diskret att ett bevarande vore slöseri med skattebetalarnas pengar. Herregud. Så beräknande. Låten hoppet fara.


(1) Stålmannen
Tidningsjournalist till vardags. I dag när mediabranschen fått krispanik skulle vi yrkeskolleger behöva lite av hans krafter.

Max Hebert (2), Åsa Herrgård (3), Helena Tallius Myhrman (4).

Annons
Annons
Annons