Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förväntan inför teaterhösten

/

Vi listar sånt och såna som utmärker sig och gjort sig förtjänta i veckan. Aktuellt beröm – fredagar på kultursidan!

Annons

 (ny) Teaterhösten
Åh, som det här fotografiet väcker förväntan! Det är en magisk pressbild som har skickats ut inför premiären på Folkteaterns föreställning ”Den kaukasiska kritcirkeln” i september. Skådespelarna heter Björn Johansson och Anna Andersson, fotografen Martin Skoog. De får ett hopplöst mörker att se ljust ut.

 (ny) Pussy Riot
Domen mot det ryska performancekollektivet väntas i dag. Det är konst som motståndskamp som fått sådan enorm uppmärksamhet världen över. Fatta det.

 (ny) OS-tv
Visst togs ytterligare en svensk guldmedalj. Den utdelas härmed till SVT:s superambitiösa bevakning av ett grandiost idrottsevenemang och kulturspektakel.

(ny) Strömvallens läktare
Jaha, ska vi behöva gå en ny holmgång för att bevara idrottens kulturarv? Det ska tafsas på Strömvallen igen. Det tidigare godkända ombyggnadsförslaget (som övergavs till förmån för arenaplaner på Sätraåsen) har plötsligt återuppväckts – men snålreviderat till ”en upprustning”. Värnas den ursprungliga byggnaden fortfarande? Man kan bli nervös för mindre.

 (ny) Klingan
Sommarpratarna i all ära (Daniel Sjölin var underhållande: ”Varför får inte en dikt vara lika komplicerad som uppställningen i Brynäs förstafemma?”), men helst lyssnar vi alltid till de stilla söndagsförmiddagarnas ”Klingan” där nestorn Lennart Wretlind spelar all världens musik som man inte visste fanns. Radioprogrammet hotas av nedläggning nästa år när P2 gör om sin tablå. Det får inte ske!

Prognos (1), Provins (2), Sommarlovsföljetong (3), Sommarkonst (4), Sommarläsare (5).

Annons
Annons
Annons