Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag har Sandviken att tacka för så mycket”

/

Annons

Grattis Lena Sjöberg! Och har du tid att svara på några frågor?

– Absolut:)

Vad betyder priset för dig?

– För det första är det en stor ära att få ett så här fint Sandvikenpris, jag har Sandviken att tacka för så mycket. Att få ett pris är en bekräftelse på att det jag gör uppskattas, vilket är fantastiskt smickrande och upplyftande, samtidigt som det ger en knuff framåt vad gäller motivation och energi.

Vad ska du göra för pengarna?

– Jag hade inte sökt priset, utan blev uppringd av kommunalråd Monica Jacobsson när jag stod och stekte lök. Jag blev så förvånad när jag hörde vad det gällde. Och glad förstås! Jag har inte ännu hunnit fundera på om jag ska göra någonting särskilt för pengarna, eller om jag ska låta dem bli alldeles fri skriv- och rittid. Förutsättningslös arbetstid, utan deadlines, tidspress och färdiguppsatta mål, är en bristvara och en lyx, så det lutar nog åt att det är till detta pengarna kommer att användas.

Vad jobbar du med just nu?

– Just nu jobbar jag med två nya böcker. ”Hårdkokta fakta om ägg” är en faktabok (och en uppföljare till ”Kalla fakta om is” som kom ut på Opal 2010.) Den rymmer ALLT som har med ägg att göra och den vill jag ska komma ut lagom till påsk. I ”Cirkusloppor på luffen” får man följa två vägglöss, en stor och en liten, och deras äventyr i storstaden Madrid. Cirkuslopporna har hängt med från en av verserna i boken ”Tänk om...” som gavs ut på Rabén för ett par år sedan. Nu får man bakgrundshistorien och förklaringen till hur det kom sig att de två hamnade i ett slitet rivningshus bland ölburkar och snus.

– När böckerna är klara ska jag skriva. På vad vet jag inte än, men jag har längtat efter att inte riktigt veta vad nästa steg ska bli. Nu kommer det här priset väl till pass i och med att jag kan ta mig lite extra tid till att undersöka vad som dyker upp härnäst.

Är boken om cirkuslopporna klar?

– Nix. Inte riktigt än. Men den ska vara tryckt och färdig i februari, om allt går enligt planerna.

Semester?

– Ja, ännu en liten vecka. Den 20:e är jag i Sandviken, och den 21:a kuskar jag mig tillbaka hela vägen till Småland med tåget. Dagen därpå börjar jag jobba igen. Det ser jag fram emot!

Annons
Annons
Annons