Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folklig musiksoppa

/
  • Vårens första Musiksoppa på Spegeln hade Skottes Musikteater som scenunderhållning. Ensemblen bestod av Kalle Zerpe, Ove Andersson, Marie Skönblom, Stina Zacco och Sara Fridholm.

Folkliga toner, står det i programbladet. Men den som väntat sig folkmusik i Skottes-tappning fick tänka om, ty det var mycket modernare folklighet som åsyftades när Skottes Musikteater underhöll till vårens första sopplunch på Spegeln.

Annons

Så mycket folkligare än Abba, dessutom i översatt version, går det inte att bli.

Fem av skottarna var tillbaka på den gamla hemmascenen, som var ensemblens bas före flytten till gasklockorna: Kalle Zerpe, Ove Andersson, Marie Skönblom, Stina Zacco och Sara Fridholm. Musik varvades med sketcher, där det ena övergick i det andra. Joni Mitchell, Leonard Cohen (i en fin översättning av Kalle Zerpe själv) och Simon and Garfunkel, bland annat. Skottarna fick visa vilka mångsidiga artister de är när de växlade mellan olika instrument, sång och skådespeleri. Det var verkligen en ensembleföreställning där alla tilläts lysa lika mycket.

Sketchernas kvalitet varierade mer än musiknumrens, med en Simon and Garfunkel-parodi som det mest lyckade inslaget – både Kalle Zerpe och Ove Andersson kom in med Garfunkel-krull och tjafs om vem som skulle behöva degraderas till Paul Simon. Den tomteknarkande julnörden var roligt spelad men texten hade behövts tightas till, och den Google-översatta filmscenen var en idé som kändes gjord.

För ganska exakt ett år sedan hade Skottes premiär för sin kabaré ”Lustgas”, en föreställning för vuxna från en teatergrupp som vi numera mest förknippar med barnföreställningar. Denna Musiksoppa var en lika välkommen utflykt till en mer mogen publik som kabarén var.

Totalt blir det tre Musiksoppor under våren, med en Olle Adolphson-hyllning signerad Olle Forsberg som nästa föreställning 21 mars och en ”Musikalsoppa” med musikalartister som avslutning 18 april.

Annons
Annons
Annons