Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De fixar showen i höst

/
  • Ny krogshow i höst. Pelle Lundström, Henrik Sundström och Maria Dovrud är laddade inför premiären på Hotell City i Gävle.

Läder, högklackat och lösbröst. Vi har träffat trion som ska stå för middags­showandet i höst.

Annons

– Vad ska vi ha på oss då?

Henrik Sundström, Maria Dovrud och Pelle Lundström letar febrilt i sina resväskor. De har krupit in bakom draperierna bakom scenen på Hotel City i Gävle, där det står en massa saker i en enda röra. Julgranar och kandelabrar. Fotografen har bett dem klä på sig något festligt och sedan komma upp på scenen därute.

– Jag har ju inget smink med mig, klagar Pelle.

– Och jag har inga strumpbyxor, säger Henrik. Han håller upp ett par pumps mot mig och ler:

– Jag blir två och fjorton lång i de här, det kan du skriva. Två och fjorton!

Det här är gänget som ska showa i källaren på Hotel City i höst. De räknar upp delar av sina karriärer i förbifarten, ett mischmasch av uppdrag i Sälen, Lanzarote, Wallmans salonger och annat. För Henrik Sundströms del gick en del av vägen till scenen via Sandvik i Sandviken, där han kommer ifrån.

– Jag körde maskin i taket där och lyssnade på George Michael och drömde mig bort.

Han nynnar på ”Careless whisper”.

– Men sen träffade jag den här killen, säger han och håller Pelle Lindström på magen.

Han gjorde ju det. De träffades alla tre på Oakleys showresturang i Göteborg där de jobbade tillsammans i tre säsonger. På det viset fick de både scenvana och artistisk tillit till varandra. Och de gillar varandra privat också och har roligt när de håller på och showar, vilket publiken såklart märker, förklarar Pelle Lundström.

– Vi kompletterar varandra och trivs med varandra. Fast vi är två fiskar och en jungfru, så jag vet inte hur vi lyckas få ihop det egentligen, säger Henrik Sundström.

Genom åren har de såklart gjort en hel del nummer tillsammans. Nu samlar de ihop allt som funkat bäst och gör en enda show av det i Gävle. Det blir mycket musik, av olika slag: schlager, Elvis, dansband, Village people...

– Vi kommer att ha mycket musik som folk trodde att de glömt bort, men som de fortfarande gillar när de hör den, säger Pelle Lundström.

Och så kommer de att öka tempot i showen i takt med att publiken dricker mer och mer.

Konceptet är ju att publiken äter middag och samtidigt blir underhållna.

– Det är lite som Wallmans salonger i Stockholm, men på ett sätt ändå inte, säger Pelle.

– Det de gör är att de är duktiga på stora produktioner. Tendensen är att den här typen av grejer bara blir större och större. Men vi tycker det ska bli roligt att få uppträda i en ganska liten lokal. Vi kan gå omkring och sjunga och dansa mitt bland publiken när de sitter och äter. Det blir inte så stort avstånd. Folk ser att vi är lika som dem. De kanske ser att Henke har på sig högklackat och lösbröst. Men de kan ändå identifiera sig med honom.

Annons
Annons
Annons