Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Grannpatrullen" räcker inte långt

/

Annons

Något är fel i det välmående småstads-Amerika. En nattvakt mördas på stadens stormarknad, och snart även en skateboardburen yngling. Vid båda brottsplatserna finns spår av grön sörja och utomjordisk aktivitet. Eftersom polisen inte tar fallet på allvar får stadens samvetsgranna invånare ta saken i egna händer och bilda en grannpatrull, stadens gator måste försvaras.

”Grannpatrullen” är, om någon nu trodde det, inte en film att ta på allvar. Regissören Akiva Schaffer är hämtad från tv-programmet ”Saturday night live”, manusduon Seth Rogen och Evan Goldberg från ”Supersugen” ser till att skämten ligger på barnförbjuden nivå, och med undantag för Ben Stillers rättrådige patrulledare tänker övriga deltagare oavbrutet på att få ha sex, eller åtminstone på att få pungen masserad, om riktig penetrering inte går att få till stånd.

”Grannpatrullen” var först tänkt som en sorts nutida ”Ghostbusters” för unga tonåringar men skrevs om för att rikta sig mot den vuxenpublik som på senare år gått igång på råare komedier av ”Baksmällan”-karaktär.

Resultatet är en film som inte vet vilken fot den står på, den vinglar hela tiden mellan det lätt anstötliga och familjegulliga. Det är inte särskilt roligt, det blir aldrig spännande och försöken till satir över villaidyllen som bär på mörka hemligheter à la ”Desperate housewives” känns minst sagt halvdana.

Fördelar då? Tja, Ben Stiller och Vince Vaughn är rätt söta i huvudrollerna, som två vilsna män på väg in i medelåldern utan förmåga att uttrycka känslor.

Men det räcker tyvärr inte långt.

Daniel Åberg/TT Spektra

Annons
Annons
Annons