Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garva med Gasta på miniturné

/
  • Gasta åker ut på vägarna och presenterar vad de har att erbjuda. En slags försmak på vad man annars kan få se varje onsdag på Å-krogen i Gävle. Höstschemat drar igång igen 5 september. Peter Bäckström Drake, Stefan Söderblom och Gerda Bylund poserar vid morgondagens turnéstopp, Engeltofta.
  • Niklas Folkegård är ett av turnéns dragplåster.
  • Anna Siekas är på väg att slå landet över. Se henne på hemmaplan.
  • Jesper Odelberg har Gasta som favoritklubb, på torsdag kan du se honom på Engeltofta och på fredag på Strandbaden.

Komiker är inte sämre än musiker, klart att de vill utnyttja våra somriga utescener. För andra året i rad tar comedyklubben Gasta med sig ett gäng bra komiker och åker ut på en miniturné som startar i dag.

Annons

– Vi har valt så somriga platser som möjligt, säger Peter Bäckström Drake och presenterar turnéstoppen som detta år blir Holmarna, Engeltofta, Strandbaden och Forsbacka Wärdshus.

Liksom förra året är en stor del av syftet att presentera Gasta för en publik som vanligtvis inte tar sig till den ordinarie scenen på Å-krogen i Gävle. Förra året var marknadsföringen förstås extra viktig, inför införandet av Gasta-kvällar en gång i veckan, i stället för en gång i månaden. Och de regelbundna stand up-kvällarna tycks ha gått hem. Varje kväll kommer omkring 50 personer.

– Det klarar man inte varje vecka om man inte har byggt upp en säkerhet, säger Peter stolt.

Tonvikten detta år ligger på Gastas egna komiker, så som Peter Drake, Gerda Bylund, Hans Carstensen, Stefan Söderblom, Mathias Heldevik och Anna Siekas. Helt enkelt för att de tycker att de själva är så pass bra att de mycket väl ska få synas och höras vid varje stopp. Niklas Folkegård är också en gammal Gävlestjärna, men som nu bor i Stockholm. Han har en bakgrund som både komiker och varietéartist och han får äran att stå som headline tre av dagarna. En annan utomstående komiker som de är glada över att få presentera är Isak Jansson.

– I mitt tycke är han den mest lovande komikern just nu, säger Stefan Söderblom.

En annan favorit som besökt Gastas kvällar förut är Evelyn Mok från Göteborg. Gänget bakom bokningarna kan inte riktigt förklara vad det är som gör henne så speciell, mer än att hon verkligen är speciell, en egenartad komiker som går in i olika karaktärer.

Anna Siekas är både en Gasta-komiker och högst aktuell med en kommande turné tillsammans med komikern Jesper Odelberg. Just denna vecka repar de tillsammans i Gävle, så ett framträdande blev högst passande för dem båda.

– Jag tycker att Gasta är en av Sveriges bästa klubbar, så det ska bli kul, säger Jesper.

Han och Anna har varsin scentid, men de utesluter inte att de kanske kommer att göra någonting tillsammans, som ett smakprov på showen ”Odelberg & Siekas kommer ut”.

Jesper Odelberg och Niklas Folkegård är de två rikskända stora namnen på listan. Men Gasta oroar sig inte för att presentera en lista med mestadels blivande och lokala stjärnor. Tvärt om.

– Vi vill lova publiken att de kan lita på oss, komikerna behöver inte vara kända sedan tidigare för att de ska vara bra. Gasta kan garantera en härlig kväll, säger Stefan Söderblom.

Annons
Annons
Annons