Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gin n Juice inviger nya rockklubben

/
  • Gin n juice. Andreas Andersson, trummor, Tobias Skoog, gitarr, Jonas Garcia Persson, sång, Robin Ericsson, bas.

Gin n juice är Sandvikenbandet som för ett par år sen bestämde sig för att ta tag i karriären. Åtskilliga spelningar senare ska de spela in sin första fullängdare på Gävlebolaget Lunatic. Och dessförinnan hinner de med ytterligare en spelning. I kväll inviger de nya rockklubben Dirty Harry, i källaren på Harrys i Gävle.

Annons

En helt ovetenskaplig undersökning i minnet ger vid handen att Gin n juice måste vara ett av de flitigast spelande banden i Gästrikland. Otaliga gånger har bandnamnet skrivits in i gigkalendern.

– Ja, vi har spelat mycket det senaste året. Studieförbunden har ju lagt ner ett underbart jobb på att fixa spelningar, och folk har också hört av sig till oss och vill att vi ska komma. Vi har spelat på krogen och på fritidsgårdar – och det är ju också en spelning, säger Jonas Garcia Persson som sjunger i bandet.

De är mellan 20 och 30 år, och har jobb att ta hänsyn till och Jonas Garcia Persson är också den i bandet som har barn och han konstaterar att det gör att de inte alltid kan repa så mycket som de har velat, även om barnens mamma har dragit ett tungt lass.

Men det hindrar inte Gin n juice från att ha ambitioner.

– Vi vill ju det här. Vi inser att vi är i början av nånting och att det finns band i Sverige, och i Gästrikland, som är vassare än oss nu. Vi håller fötterna på jorden, säger Jonas Garcia Persson.

Gin n juice var ett av banden som fick en plats på Getaway Rock i somras genom tävlingen Getaway Rock Challenge.

– Det var juryn som utsåg oss men vi fick mycket publikröster också vet jag.

Det myckna spelandet har gett dem fans, helt klart.

– Vi kommer från Årsunda, utom Robban som kommer från Storvik från början, och jag tror att vi har fått med oss byborna därifrån. Helt plötsligt är vi Gin n juice från Årsunda, säger Jonas Garcia Persson med ett leende i rösten.

Gin n juice började spela punk, men har genom åren sökt sig bort från punken och mer mot den renodlade rocken, förklarar Jonas Garcia Persson, och säger att folk brukar jämföra dem med till exempel Hellacopters. Bandmedlemmarna lyssnar sinsemellan på rätt olika typer av musik, så influenserna kommer från såväl hårdare metal-håll som soul.

Planen är nu att de ska gå in i studion för att spela in fullängdardebuten.

– Vi har sagt om en månad, men känner jag det här bandet rätt så blir det två månader... Vi har sagt att det får vara som det är, så att det verkligen blir nåt bra, säger Jonas Garcia Persson.

– Om man tänker att jättestora band med skickliga musiker, som Metallica till exempel, behöver ett år på sig för att spela in en skiva, så skulle det ta 25 år för oss, säger Jonas Garcia Persson och skrattar.

Annons
Annons
Annons