Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmarna får finbesök

/
  • Arrangör. Cilla Domstad har fått till ett fint sommarprogram på Holmarna, med artister som The Boppers, Ramblin Romeos, Jacob Gordin, Svenne Rubins, Rocket Overdrive och kvällens Mikael Rickfors.
  • Kvällens akt. Mikael Rickfors har en gedigen karriär bakom sig, och är aktuell än i dag.
  • Kvällens akt. Mikael Rickfors har en gedigen karriär bakom sig, och är aktuell än i dag.

Cilla Domstad har tagit över Holmarna i Skutskär, och hon ser minsann till att dra dit fina artister. I kväll spelar Mikael Rickfors.

Annons

Bör jag dra historien om Rickfors, den känner ni väl redan till? Hur han började sin karriär redan som 19-åring, och visade på vilken röststyrka han bar på. Första bandet blev Bamboo som blev populära i Skandinavien och som släppte singlarna "Everybody's Gone Home" 1968 och "To Know You Is To Love You" 1969. På 70-talet blev han sångare i The Hollies, en plats i bandet som han fick tack vare att han blev upptäckt med Bamboo.

Men karriären i The Hollies varade bara ett par år, därefter satsade han på en solokarriär. En framgångsrik sådan. 1988 släppte han sitt album "Vingar" som blev en storsuccé och som säljer fortfarande. För vem har inte nynnat på "Jag ska köpa vingar för pengarna"?

Tar vi oss till 90-talet tänker ni snarare på Grymlings än The Hollies. Ett band som bestod av Rickfors och ett gäng andra svenska artister som Göran Lagerberg, Magnus Lindberg och Pugh Rogerfeldt. Även denna gång blev det skivsuccé, albumet sålde platina.

Men allt är inte bara dåtid. 2009 släppte Mikael Rickfors soloplattan "Away Again" och han är ständigt aktuell ute på vägarna. I kväll kan du se honom på Holmarna i Skutskär.

Annons
Annons
Annons