Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brett på Bluegrass

/

I dag startar Sveriges största Bluegrassfestival. I år har de satsat på en ännu större bredd, med band som visar på bluegrassens stora variation. Så väl svenska som internationella band ska ta plats i Torsåker under helgen.

Annons

– Det är en ynnest att få vara med och arrangera det här och ha alla dessa människor omkring sig, säger Katarina Borbos, festivalgeneral.

Särskilt stolt är hon över att de har lyckats boka Johansson Lassiter Tims från USA.

– Det är en höjdpunkt att Jan Johansson som är svenskfödd kommer hit, till Sveriges största bluegrassfestival. De är väldigt etablerade i USA, säger Katarina.

Förutom från USA kommer det även band från Holland, Tyskland och England.

– Vi har fått till det lilla extra och en större bredd på festivalen i år, som visar på att bluegrass inte bara är det traditionella.

Ett band som sticker ut lite extra, och som just visar på vilken variation som förekommer inom genren, är Dr Bluegrass & The Illbilly 8 från England.

– Det är ett gäng unga musiker som kanske mer hör hemma på en rockfestival, där det står och spelar med rastaflätor och baggy jeans, säger Katarina och skrattar.

Dr Bluegrass & The Illbilly 8 är det band hon rekommenderar för de ännu inte inbitna, men som vill närma sig genren. Givetvis spelar också Downhill Bluegrass Band, festivalens husband som dyker upp varje år.

En nyhet för i år är musikloppis, som äger rum under lördagen, där instrument och tillbehör får nya ägare. Besökarna behöver endast ta med sig vad de vill sälja, och ansvara för själva försäljningen, men bord finns redan på plats. Loppisen är givetvis placerad inne på festivalområdet, så att det går att njuta av musik samtidigt som man gör bra affärer.

Annons
Annons
Annons