Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Energin kom för sent

/

Annons

Killarna i Rocket Overdrive är alla unga, tatuerade, kortklippta och har under sina få år som ett band kommit att skapa sin egen genre. De har lyckats rusta om den annars gamla hederliga rockabillyn till något nytt och fräscht med en touch av pop, och kryddat med mastiga gitarrtoner över det hela. Något som uppskattas av den lilla publiken de hade framför sig på CC puben i fredags. Gävles mest genuina pub som alltid har sin dörr öppen, till och med en regning kväll då gatorna annars gapar tomma är puben så gott som fullsatt med en skön familjär atmosfär.

Med ytterligare ett album i bagaget är det andra gången denna trio besöker CC som utan tvekan är deras plats i Gävle. Chris Bergström kunde inte ha passat in bättre med sina röda Dr Martins, vita jeans med näsduken hängandes ur bakfickan och sin svarta skinnväst när han stolt visar upp de skickliga kunskaperna på gitarren. Hans klara röst håller för alla toner men känslan av att de är ett liveband och inte den vanliga bakgrundsmusiken strömmandes ur högtalarna visar sig bara stundvis som när Chris ställer sig på både basen och trummorna för att dra klassiska gitarrsolon.

Det spelas självklart låtar från båda albumen men inte förrän efter tolvslaget, efter redan en timmes spelning börjar droppa in allt fler människor och det lilla utrymmet framför scenen fylls sakta ut. Kvällen var plötsligt igång och allt fler dansande själar stod framför killarna som i samma takt bjöd på allt mer energi och visade framfötterna, någon jag hade velat se och höra från första början.

Niusha Khanmohammadi

Annons
Annons
Annons