Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Facebookfesten växte – till klubb

/
  • Gefle Hårdrocksklubb minglade nere på Harrys redan tidigare i veckan men först nu på lördag är det premiär på rockklubben Dirty Harry i Gävle.
  • Jocke Eriksson är ordförande för den relativt ny­startade men redan stora Gefle Hård­rocks­klubb.

Ett gäng glada amatörer med ett stort hjärta som klappar för musik. Så beskriver Gefle Hårdrocksklubbs, GHK, ordförande Jocke Eriksson föreningen.

Annons

Och klappande musikhjärtan kan åstadkomma en hel del på kort tid. Som en rockklubb på Harrys i Gävle till exempel.

Men planerna är större än så.

Det började In flames spelning på Maxim i Gävle i våras. Eller, det började med en förfest innan In flames spelning i Gävle. Jocke Eriksson, som har ett förflutet som musiker i lokala Justin Case på 90-talet, och Jonas Karlsson, med musikerbakgrund också, i till exempel Iubar, styrde upp en sån och bjöd in lite folk via Facebook.

– Det kom hundra pers och vi hade skitkul och sen gick vi på konserten, säger Jocke Eriksson.

Och därifrån till att göra en klubb var steget pyttekort.

Däremot hade de inte riktigt kunnat förutse det enorma intresset.

– Vi har fått 200 nya medlemmar i snitt per månad, säger Jocke Eriksson.

Nu är de 940 och med närmare tusen musikintresserade Gävlebor samlade på ett ställe finns potential. Det insåg krogen Harrys som tog kontakt med GHK och ville ha med klubben på en rocksatsning. Från och med i morgon lördag huserar rockklubben Dirty Harry i källaren där.

– De vill köra varje lördag, och vi ansvarar för en lördag i månaden. Men de kollar med oss om bokningar och sånt på de andra kvällarna också, säger Jocke Eriksson.

I onsdags var det smygpremiär för GHK:s medlemmar och ett hundratal av dem minglade nere i källaren på Harrys. Och mer kommer det alltså att bli.

– Vi tänker köra teman varje gång. Så det blir Deep Purple och Whitesnake-tema när vi kör 6 oktober.

Men det är inte slut med det.

– Vi ringmärker inga ställen, vi tittar på andra spelställen också och har ett samarbete på gång med Gasklockorna, säger Jocke Eriksson och säger att han önskar att alla konsertlokaler i stan kunde samordna sig och inte slita och dra i samma band – GHK:s ambition är att bli en aktör som banden också själva hör av sig till när de vill spela, lika väl som bokningsbolagen.

– Vi vill att alla ska känna att Gävle är top notch.

Klubben har också kontakt med företag som sponsrar dem på olika vis, skivbolag som vill att klubbens medlemmar ska provlyssna på skivor, och med Musikhuset, Studiefrämjandet och Bilda.

Men medlemmarnas engagemang är grundbulten i klubben och där finns idéer och stora planer.

– Vi har skissat på en musikskola till exempel, säger Jocke Eriksson.

– Det här är en stor karusell, det här är på riktigt.

Annons
Annons
Annons