Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hetaste trion ersätter Thorsten Flinck

/
  • Duett. John Lindberg har spelat in en duett tillsammans med Louise Hoffsten.

John Lindberg Trio är ständigt aktuella. För ett par veckor sedan gjorde de en bejublad spelning på Smedsgården i Sandviken. I dag ersätter de Thorsten Flinck som ställde in sin spelning i Furuviksparken.

Annons

– Det känns jättekul, vi hoppas att folk ska bli nöjda med oss, säger John Lindberg.

En gång tidigare har de stått på Furuviksparkens scen, det var för två år sedan under Countryfestivalen. Men då var de inte någon huvudakt, som i kväll. Men nu är de minsann värda att få vara ett dragplåster. Trion växer sig starkare för varje dag som går. Den nya skivan "Hell Of A Ride" sålde över 6000 exemplar på bara en månad. För er som vet hur skivbranschen ser ut i dag så är denna siffra ett tecken på succé, i en tid där band knappt lyckas kränga en enda platta.

John Lindberg Trio är just nu ute på en sommarturné under namnet "Parksommar –Country & Rockabilly Nights", så denna avstickare passar högst bra in i deras sommarkoncept.

– Hela familjen verkar gilla JLT, så det passar bra att inte köra på en klubb, så att även barn kan komma. Sist vi spelade på Smedsgården var det så mycket folk att många inte kom in. Så det känns bra att publiken får en chans till att se oss på hemmaplan, säger John.

Det här är ett band som ständigt har storslagna saker på gång. De få dagar de inte har varit ute på vägarna har de passat på att spela in sin julskiva som ska släppas i november. I samband med skivsläppet blir det givetvis en julturné. Folkets Hus i Sandviken är redan inbokat. Två år i rad har de kört en julshow på en fast plats i Rättvik, men i år får Rättvik ge vika för andra städer när de istället åker ut på en mer omfattande turné.

Som att detta inte vore nog har John dessutom passat på att spela in en duett med Louise Hoffsten.

– Jag har alltid gillat Louise, hon är jävligt ball, och jag har drömt om att få göra en duett med en äldre kreddig kvinna. Så vi frågade henne och hon tyckte att vi var skitbra, så vi spelade in ett par låtar i Cosmos Studios i Stockholm, säger han.

Vad de ska göra med låtarna är ännu inte bestämt. Just nu ligger fokus på att få ut julskivan. Men när ni hör den kommande hitten med John Lindberg och Louise Hoffsten så vet ni var ni fick veta det först!

Annons
Annons
Annons