Main logo
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hitsen avverkas i imponerande fart

/
  • Trion Jump for joy låter publiken få smakbitar ur låtar från 60-, 70- och 80-talet i sina medleyn.

En gång blödde jag ur mitt högra öra när jag kom hem från en konsert (note to self: använd öronproppar!). Detta var 2008.

Annons

I kväll kan vara den kväll då jag spräcker trumhinnan i vänster öra, som tecken på det drag som kommer med Jump for joy på Hotell Citys dinnershow.

Publiken är delaktig från start, och det är svårare än annars för mig att bara vara flugan på väggen som iakttar. Om jag varit här för att dansa hade jag gjort det, liksom resten. Men jag antecknar emellanåt och det är ju så svårt det där med att göra två saker samtidigt.

Några som däremot visar simultanförmåga är de tre som utgör Jump for joy – Henrik, Pelle och Maria. När de inte byter scenkläder så levererar de musik från 60-, 70- och 80-tal, och gör de inte det så serverar de ugnsbakad lax eller helstekta fläskfiléer till sin publik. Det är ett finurligt upplägg med show och sång varvat med jättegod mat, det hinner aldrig bli tråkigt.

Klassiker från Whitney Houston, Village People, Bruce Springsteen, Elvis och många, många fler avverkas en efter en i olika medleyn. Men även om kvällen sprudlar av dessa medleys och får bra upptakt så känns det upphackat emellanåt. Med små smakprov på låt efter låt kan jag hamna som i ett mellanland där jag samtidigt får allt och inte riktigt hinner fästa mig vid något. Men så är jag lite som ett barn som kan höra en bra låt 15 gånger utan att kräkas också.

Det är beroende på lyssnare alltså, som så ofta. Och vill man få chans att höra de stora hitsen från varje årtionde på kort tid så har man kommit rätt! För i den här lokalen avverkas det med imponerande fart. Och trion bjuder verkligen på sig själva.

Village People samt Elvis kickar hela publiken att stå upp på slutet. Jag tycker dock Marias tolkning av Michael Jacksons ”Bad” är mest otippat här med den speciella koreografin, och den är min favorit för kvällen.

På väg hem märker jag till min förtjusning också att öronen är helt intakta!

Anna Olsson

Annons
Annons
Annons